Kuzey Marmara Otoyolu’nda zincirleme kaza: 10 kişi öldü

Paylaş:

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Kazada, 3’ü yabancı uyruklu, 3’ü çocuk olmak üzere yaralanan 61 kişi  çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kazaya karışan araçlardan 6’sının sürücüsü gözaltına alındı.

Elde edilen bilgiye göre, Kuzey Marmara Otoyolu’nu İstanbul yönü Taşkısığı mevkisinde, Giresun’daki cenaze töreninden dönenleri taşıyan otobüsün de aralarında olduğu 3 otobüs ve 1 TIR’dan oluşan 7 araç, zincirleme kazaya karıştı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı kontrolde, Nihal Yıldız (53), Adem Akyol (58), Alperen Ayhan (16), Kenan Cin (46), Ergin Çınar (57), Erdoğan Mandal (42), Satılmış Furkan Öztürk (25), kamyonetin sürücüsü Sedat Değirmenci (53), hafif ticari aracı kullanan Hüseyin Kamil Yıldız (31) ve Adana’dan Bulgaristan’a giden tırın şoförü Abidin Ataşlı’nın (44) hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada yaralanan, 3’ü yabancı uyruklu, 3’ü çocuk olmak üzere 61 kişi Sakarya’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım dururken ekipler, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırmak için yoğun çalışma yürüttü. Trafik akışı, Anadolu Otoyolu’na yönlendirildi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Ankara istikametinde ise ulaşım normal seyrinde ilerledi.

Ulaşıma kapanan otoyolun İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmaları sonrası yeniden açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kazaya karışan otobüs sürücüleri H.Ö, M.D, F.Ç, S.S, H.A, E.A. ile tırın ikinci şoförü O.K’nin gözaltına alındığı ve jandarmadaki işlemleri sürdüğü belirtildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Otopsi Merkezi’nde işlemleri tamamlanan 9 cenazenin ailelere teslim edildiği öğrenildi.

Sakarya Valisi Karadeniz’den açıklama

Kaza yerinde incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul istikameti Sakarya kesimi Taşkısığı mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Tüm ekiplerin bölgede olduğunu dile getiren Karadeniz, “Jandarma, sağlık, belediye, otoyol şirketi, AFAD, bu konuyla ilgili tüm ekipler burada. Yaralılar, 10 hastanede tedavi altında, 2’si Kocaeli’ye sevk edildi, diğerleri Sakarya merkez ve ilçelerde tedavi altına alındı” diye konuştu.

Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcısının ekibiyle bölgede inceleme yaptığını belirten Vali Karadeniz, ekiplerin yolun trafiği açılması için çalışma yürüttüğünü belirtti.

Kazanın oluş şekliyle ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının devam ettiğini vurgulayan Karadeniz, “Bir otomobilin tıra çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra diğer araçların çarptığı şeklinde. Yine ilk tespitlere göre vefat edenlerin bir kısmının, araçlardan inen yayalara arkadan gelen bir başka aracın çarpması şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Bunlar şu anda ilk tespit, önemli olan belirleyici olacak olan şey; olay yeri inceleme ekiplerinin ve Cumhuriyet savcılarımızın burada yapacağı tespitler olacak” ifadelerini kullandı.

Sakarya Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; Vali Yaşar Karadeniz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve diğer ilgililerle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Hastane yetkililerinden sağlık durumları hakkında bilgi alan Vali Karadeniz yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.