Oğuz Kalay’dan ‘İşgüvenliği Haftası’nın anlam ve önemi

Paylaş:

Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkının en temel insani haklardan biri olduğunu vurgulayan Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay, “Sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamını hep beraber paylaşmak dileğiyle ‘İşgüvenliği Haftası’nı kutluyorum” dedi.

ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU HİZMETLER

Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay, 4-10 Mayıs İşgüvenliği Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kalay mesajında, günümüzde, iş sağlığı ve güvenliği konusunun; ilgili tarafların ortak çabası ile modern nitelikte önleyici ve koruyucu hizmetlerin esas alındığı bir sistem yaklaşımı olarak ele alındığını ifade etti.

KÜRESEL FARKINDALIK OLUŞTU

İş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yapan Başkan Kalay, “Dünyada çalışma barışını, çalışanların iş ve sosyal hayatlarını, ülke ve bölge ekonomilerini olumsuz yönde etkileyen iş kazaları ve meslek hastalıkları, 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Kamu ve özel sektör ayırımı gözetmeksizin bütün çalışanlar kanun kapsamına alındı. Bu kanun ile iş sağlığı ve güvenliği disiplinine küresel bir farkındalık kazandırılmıştır” dedi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkının en temel insani haklardan biri olduğunu söyleyen Başkan Kalay, “Çalışana bir tehlike olması durumunda çalışmanın durdurulması vb. hakları verilmiştir. Bu nedenle de pek çok iş güvenliği eğitimi verilmektedir. İş yaşamında canlarını kaybeden, yaralanmış olan ya da hastalık kapan çalışanların anılması ve bir daha aynı şeylerin olmaması açısından son derece önemlidir.

ÇOK ÖNEMLİ BİR HAFTA

Konunun önemini kamuoyuna duyurmak için 1987 yılından buyana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kutlanmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği haftası teşvik etmeyi hedefleyen yeni bilgi ve uygulamaların paylaşılması İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki bilgilerin geliştirilmesi, stratejilerin ve iyi uygulamaların geliştirilmesi için bir platform oluşturmak adına çok önemli haftadır” ifadelerine yer verdi.