SADEM dünyaya açılan yeni kapı

Paylaş:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim, Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (SADEM) açılışında konuşan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, merkezin Sakarya ve üniversitenin dünyaya açılan yeni kapısı olduğunu ifade etti

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim, Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (SADEM) törenle hizmete açıldı. Arifiye’de gerçekleştirilen açılış programına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan,  Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, kurum müdürleri, akademik personel ve uluslararası öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğinin bir dile sahip olduğunu belirterek, açılacak merkezin yeni dillerin öğrenilmesine vesile olacağını söyledi. Vali Nayir, “Bizler Sakarya’mızdan bahsederken mutlaka sözü üniversitelerimize de getiriyoruz. Üniversitemizin sahip olduğu imkânları, bu ile ve ülkemize katkılarını ifade etmeden geçmiyoruz. Üniversitemize ait özelliklerden bir tanesi de yabancı öğrenciler tarafından tercih ediliyor olması. Bu tercihin devam etmesi ve artması için bu tür merkezlere ihtiyaç var. İnanıyorum ki burada bizim güzel dilimizi öğrenecekler ve ülkelerine dilimizi başarılı bir şekilde öğrenmiş olarak dönecekler. Ülkemiz ve ülkeleri arasında da bir fahri elçi gibi çalışacak ve buraları da tanıtacaklar. Bu güzelliklere vesile olan üniversitemizi ve buraların hazırlanmasında emeği geçen bütün kuruluşlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

“BİRÇOK BAŞARI ELDE ETTİK”

Programın açılış konuşmasını yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yeni bir üniversite olduklarını vurgulayarak “2018 yılında Sakarya Üniversitesi’nden bölünerek kurulan bir üniversiteyi tecrübeli ekibimizle birlikte her geçen gün bir adım daha ileriye götürmek için olanca gücümüzle çalışıyoruz. Birçok birimi hayata geçirdik, bir taraftan yapılanmamızı tamamlarken, bir taraftan da akademik dünyaya ve toplum hayatına yönelik çalışmalarımıza hız verdik. Geçen Eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Topluma Hizmet Ödülünü aldık ve bununla büyük onur duyduk. Birçok ulusal ve uluslararası öğrenci yarışmalarında Türkiye’de ilk 10 arasına girdik, dereceler, şampiyonluklar aldık, milli sporcularımızın almış olduğu ödüllerle yine onurlandık, yine şehir adına gururlandık. Açıkça söylemeliyim ki üniversite-sanayi işbirliğini en etkin şekilde kullanan, uygulayan üniversiteyiz. Öğrencilerimizi kendi alanlarında sektörle buluşturuyoruz, onların daha nitelikli bireyler olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

DÜNYAYA AÇILAN YENİ BİR KAPI

Dil Eğitim Merkezi’nin (SADEM) açılışından dolayı farklı bir heyecan duyduğunu dile getiren SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Çünkü biz birçok ülkenin eğitim merkezi olmuş bir geçmişten geliyoruz. Dünyanın her bir yanından öğrenciler geçmişte bu topraklarda eğitim aldılar. Ecdadımız o kişilere nasıl bakmışlarsa, bugünde bizler aynı gayretle, aynı duygularla bu işi gerçekleştirmeye talibiz. Bu merkez Sakarya’nın ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin dünyaya açılan yeni bir kapısıdır. Ülkemize eğitim amacıyla gelen dünyanın tüm renklerini inşallah bu merkezde, Sakarya’mızda misafir edeceğiz. Onlarla dost, kardeş olacağız. Verdiğimiz eğitimlerle hem Türkçe konuşmalarını hem de alanında nitelikli bireyler olarak mezun olmalarını sağlayacağız. Bizim bu ülke insanlarına karşı sorumluluklarımız var. Ya gidip orada bu sorumluluklarımızı yerine getireceğiz, ya da burada yetiştirip ülkelerine bu öğrencilerimizi geri göndereceğiz. Ben burada ikinciyi daha çok önemsiyorum, çünkü ülkelerinde yaşadıklarının kader olmadığını ve öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmanın yolunu yaşayarak yine burada öğrenecekler. Ülkelerine döndüklerinde hem ülkelerine hem de gönül elçisi olarak Türkiye’ye fayda sağlayacaklar” diye konuştu.

370 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Merkezde birçok öğrencinin eğitim göreceğini vurgulayan SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “ Dil Eğitim Merkezimizdeki öğrencilerimiz Türkçe sınıflarındaki başarıları sonucunda üniversitemizin farklı birimlerinde eğitim-öğretimlerine devam edecekler. Açılacak olan bu merkezde şu anda 10 sınıfımız hazır durumda. Yaklaşık 370 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitedeyiz. Talep halinde ek binayı da hizmete açarak bu kapasiteyi artırmanın yollarını arıyoruz ve gerekirse farklı dillerde de bazı kursları açmayı planlıyoruz. Bu binanın düzenlenmesinde bizlere destek olan kurumları da unutmamak gerekiyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ve Arifiye Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu’ya çok teşekkür ediyorum. 2 belediyemiz de büyük bir özveriyle bu merkezin açılması için taleplerimize hızlı bir şekilde yanıt verdiler. Bundan sonrada aynı şekilde desteklerini esirgemeyeceklerinden eminim. Her fırsatta söylüyorum “Biz birlikte güçlüyüz.” Birlikte hayırlı ve güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, burada eğitim görecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Mehmet Sarıbıyık ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek merkezi gezdiler. Programda ayrıca Rektör Mehmet Sarıbıyık katkılarından dolayı Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’ya plaket, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı’ya da çiçek takdim etti.