Sakarya bir beka ve bağımsızlık nişanesidir

Paylaş:

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünü kutladı. Dernek Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, zaferin yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Sakarya yalnızca bir nehir, yalnızca bir şehir adı değil, Türk milletinin namus, beka simgesi ve bağımsızlık nişanesidir. Bu toprakları vatan olarak bizlere emanet eden aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

BÜYÜK ZAFER İFTİHAR KAYNAĞIMIZ

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Coşkun, 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’nin, tüm dünyaya eşi ve benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi örneği olduğunu vurguladı.

Coşkun, “Sakarya’nın doğusunda 22 gün 22 gece devam ederek milletin makus talihini tersine döndürerek esarete son veren bu zaferle, vatan sevgisiyle dolu her insanımız için iftihar kaynağıdır. Atatürk’ün Melhame-i Kübra ifadesiyle, büyük ve kanlı bir savaş manasına gelen Sakarya Meydan Muharebesi, imanın istilaya karşı direnişi, milli irade ile istiklalin zalimlere karşı şanlı bir savunmasıdır.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!

Sakarya, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişinin beyanıdır. Bu beyan daima vicdanımızın derinliklerinde  saklıdır. 23 Ağustos 1921’de başlayıp 13 Eylül 1921’de zaferle neticelenen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi hürmet ve rahmetle yad ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Büyük zaferin 100. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİ / Sakarya