‘Sakarya’ya hakaret kimsenin haddi değildir’

Paylaş:

Bir televizyon programında Sakarya’ya yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle Erol Mütercimler’e tepkiler giderek artıyor. Mütercimler’in Sakarya için sarfettiği sözlere sert tepki gösteren Sakarya Kent Konseyi, Sakarya ve Sakaryalılar’ın bu sözleri haketmediğini belirterek şiddetle kınadı.

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Mütercimler’e cevaben, “Sakaryalılar’ı göndermek istediği yere kendisinin girmesi düşüncesiyle, kimlerin mütercimi olduğunu soruyor, haddini aşan, hakaret ihtiva eden sözlerini aynen kendisine iade ediyoruz” dedi.

MÜTERCİMLER’E SERT CEVAP

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Erol Mütercimler’in hakaret dolu sözlerine karşı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Değerli Sakaryalı Hemşerilerim, Tarihin her döneminde ülkesine, milletine, dinine şan ve şerefle hizmet eden mütedeyyin insanlar şehri Sakarya ve Sakaryalılar’a hakaret etmek kimsenin haddine değildir. Adeta gül bahçesine girercesine vatan, ecdad ve ezan uğruna canını feda eden Sakaryalılar, tarih bilinç ve bilgi yoksunu zavallının acı sözlerinin muhatabı değildir.

İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar değerlidir. İlim yuvası olan üniversitelerimiz, milli hassasiyetlerden yoksun, tarihi gerçekleri kendi bakış açılarına göre çarpıtmaktan çekinmeyenleri bünyelerinde barındırmamalıdır.

Konuşmasında Sakaryalılar’ı göndermek istediği yere kendisinin girmesi düşüncesiyle, kimlerin mütercimi olduğunu soruyor, haddini aşan, hakaret ihtiva eden sözlerini aynen kendisine iade ediyoruz.”