SATSO Tarladan sofraya sağlıklı gıda çalışması başlattı

Paylaş:

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten Tarım ve Hayvancılık Komisyonu çalışmalarına devam ediyor.

Sakarya’nın var olan potansiyeli kapsamında tarım sektörünün olmazsa olmaz temel sektörlerden biri olduğu bilinci ile hareket eden SATSO Tarım ve Hayvancılık Komisyonu çalışmalarına hız verdi.

Üniversite Sanayi işbirliği çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile gıda güvenliği ve tarladan sofraya çiftlikten çatala sağlıklı gıdanın insanlara sunulması amacıyla bir çalışma başlattı.

Komisyon Aylık Olağan toplantısında tarladan sofraya gıda israfının engellenmesi Sakarya’nın, üretimden tüketime kalitenin korunması ve kayıpların engellenmesi konusunda pilot şehir uygulaması önerileri görüşülerek gerekli girişimler konusunda bulunulmasına karar verildi.

Sakarya’da gıda lojistiğinin durumu ve geliştirme çalışmalarının da yapılması gerektiğinin altını çizen Komisyon Üyeleri ilimizin tarım sektöründe iyi tarım uygulamalarının hem bitkisel üretimde hem de hayvansal üretimde yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için yapılması gereken çalışmalar üzerine de değerlendirmelerde bulundu.