SAÜ’lü aşçılardan büyük başarı

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ etkinliğine damgasını vurgu.

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ gastronomi yarışmasına katıldı.

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Günay Hasdemir’in danışmanlığındaki 14 öğrenci, 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14’ncü Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri’nden madalyalar ile döndü.

Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda başarı gösteren öğrenci şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikalara sahip oldu. Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencilerinden oluşan “SAÜ Aşçılık Takımı” İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada hazırladıkları menülerle, 1 altın, 10 gümüş 2 bronz madalya ve 1 merit (sertifika) kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Gastronomi dünyasının uluslararası düzeydeki isimlerinin de yer aldığı etkinlikte hünerlerini ilk kez sergileme fırsatı yakalayan Sakarya Üniversitesi Aşçılık Takımından; Nihal Altınbaş “Mor Somon Balıklı Ravioli” ile altın madalya, Arzum Yıldırım, Semra Erdem ve Tuğba Sar hazırladıkları “Nar Ekşili Bulgur Kızartma ile Fincan Böreği-Erik Solu Kuzu Eti-Ayvalı Çıtır Kadayıf”, Muhammed Eren Kazdal, Oğuzhan Kılınç ve Yüksel Yücel “Yoğurtlu Avokado Salatasında karides, somon suşi- buğday risootto ile kuzu incik-İtalyan Möreny Yanında Çikolata”, Recep Başaran “Ispank Yatağında Rulo Levrek”, İsmail Üstüne “Zakharion Pizza”, Hayriye Betül Erman “Kızılcık Şerbetli Elma Yatağında Kızarmış Muz”, Ebru Yenen “Brezilya Soslu Lokum” ile gümüş, Oğuz Akdoğdu “Dartı Soslu Hamur Kapama”, Ali Yağcıoğlu “Alliziya Pizza” ile bronz madalya ve Büşra Kurt “Tarhana Marineli Somon” ile merit diplomaya layık görüldü.