Şehir ekonomisine Büyükşehirden katkı

Paylaş:

Başladıkları yeni bir projeyi duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “BELPAŞ eliyle pek çok yatırım yapıyor, şehir ekonomimizi canlandıracak alternatif pazarlar oluşturuyoruz. “AKOM’un önünde eski hizmet binalarımızın olduğu alana da bir Ticaret Merkezi inşa ediyoruz” dedi

Aralık Meclis Toplantısı’nda BELPAŞ ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce: “BELPAŞ eliyle pek çok yatırım yapıyor, şehir ekonomimizi canlandıracak alternatif pazarlar oluşturuyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Aralık Meclis Toplantısında Belpaş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 32 maddelik Belpaş projesinden bahseden Yüce, “Sakarya için bir vefa örneği gösterip sadece kendi kazancını düşünmeyen uygun fiyatla ürün satan esnaflarımız ve kuruluşlarımızla beraber biz de BELPAŞ eliyle kaliteli ve sağlıklı ürünleri uygun fiyatla dezavantajlı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” diye konuştu.

ALTERNATİF PAZARLAR

Başkan Ekrem Yüce, “Bizleri temsil ettiğimiz makama layık gören hemşerilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için gündüz gece çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın evlerine ulaşan içme suyunun kalitesinden, güvenli seyahat için sinyalizasyon ve cadde yenilemeleri kadar pek çok konuda faaliyet gösteriyoruz. Şehrimizin sanayi üretimini geliştirmek adına uluslararası firmalarla görüşüyoruz. Ticari potansiyelimizi verimli kullanmak adına festivaller, organizasyonlar düzenliyoruz. Yine Sakaryalıların kazançları ölçüsünde kaliteli gıdaya uygun fiyatla ulaşabilmeleri için BELPAŞ eliyle pek çok yatırım yapıyor, şehir ekonomimizi canlandıracak alternatif pazarlar oluşturuyoruz” dedi.

PEK ÇOK ŞEHİRDEN ÖNDEYİZ

Sakarya’nın her açıdan mümbit bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Bizim şehrimiz çalışan, alın teri ve emeğiyle helal para kazanmak için mücadele veren hiç kimseyi yüz üstü bırakmamıştır. Bu topraklar yüzyıllardır verimli arazileriyle atalarımızı besledi, bizleri de beslemeye devam ediyor. Sanayi çeşitliliğimiz ve üretim kapasitemiz ülkemizdeki pek çok şehirden önde. Dur durak bilmeden üretiyor, ürünlerimizi hem ülkemize hem de yurt dışına gönderiyoruz. Kurumsal yapısını sağlayan odalarıyla; kaliteli, sağlıklı, lezzetli, dayanaklı ürünleri ve müşteri odaklı hizmet sektörüyle esnaf ruhunu, ahilik geleneğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Uluslararası standartlarda ciddi kriterlerin yerine getirilmesiyle kazanılan coğrafi ve kültürel tescillerimizle yine aynı zamanda harika doğamızla turizm sektöründen elde ettiğimiz pay, her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu çeşitlilik içerisinde tüm vatandaşlarımızın kazancına uygun alternatif alışveriş imkânlarının mevcudiyeti de kaçınılmazdır” diye konuştu.

SAKARYA’YA YAKIŞIR HİZMET

Başkan Yüce, “Sakarya için bir vefa örneği gösterip sadece kendi kazancını düşünmeyen, uygun fiyatla ürün satan esnaflarımız ve kuruluşlarımızla beraber biz de BELPAŞ eliyle kaliteli ve sağlıklı ürünleri uygun fiyatla dezavantajlı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sakaryalılara yakışır hizmet sözüyle çıktığımız yolculukta bizlere teveccüh gösteren hemşerilerimizin tamamına hiç bir ayrım gözetmeksizin hizmet etmek bizim asıl gayemizdir. Yaklaşık 20 yıldır tüm Türkiye’nin şahit olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çıktığımız bu yolda memur, işçi, çiftçi, esnaf, iş adamı, sanayici, turizmci gibi kısacası tüm meslek gruplarına eşit mesafede hizmet etmeye devam edeceğiz. Malumunuz ciddi bir salgın döneminden geçiyoruz. Hepimiz bu salgından etkileniyoruz. Pandemi sebebiyle hepimizin günlük hayatı ve iş hayatı olumsuz etkileniyor. Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu dönemde de tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

HERKESİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN

Yüce, “Allah’a hamdolsun tüm bunlar sizlerin ve hemşerilerimizin sayesinde oldu. Biz hakkıyla işini yapan kimsenin işine mani olmadık. Şehrimizde yaşayan her kim varsa her birinin işini kolaylaştırmak adına çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Bunları Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve koordinasyonunda SASKİ A.Ş., Fidan A.Ş., Sera A.Ş. ve BELPAŞ A.Ş. gibi tüm iştiraklerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir kere daha meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, her birinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞTAYLARI

Barış Pınarı Harekâtı bölgesi olan Resulayn’da şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Ekrem Yüce, “salı günü olağanüstü meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Bin yataklı şehir hastanesi için yaptığımız oylama sonucunda imar komisyonuna havale edilen imar değişikliğinin kabulünü inşallah bugün hep birlikte oylayacağız. Alacağımız kararla birlikte hastane yapım işi hızlanacak inşallah. Malumunuz geçtiğimiz hafta bir çalıştay serisini başlattık: “Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık” çalıştay serisi. Çalıştaylardan sonra ortaya çıkan sonuçlar raporlanacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olası deprem, afet ve risk yönetim çalışmalarıyla entegre edilecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşılacak ve şehrimizin depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm planı tam anlamıyla hayata geçirilecektir” dedi.

VİRÜSLE ARALIKSIZ MÜCADELE

Koronavirüs ile mücadele için tüm ekipleriyle sahada olduklarını ifade eden Başkan Yüce, “Pandemi sürecinde belki de en büyük cefayı çeken filyasyon ekiplerimiz için Büyükşehir Belediyemizin 10 aracını İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettik. Maske ve dezenfektan dağıtımlarımız devam ediyor. Toplu ulaşım da zabıta ekiplerimiz denetimler gerçekleştiriyor. Ortak kullanım alanları sık sık dezenfekte ediliyor. Ancak tüm bunların yanında maalesef sayılar her geçen gün artmaya devam ediyor. Virüs ile mücadelede başarılı olmak istiyorsak kişisel gayretimizi gözden geçirmeliyiz. Kişisel temizliğimize dikkat etmek zorundayız. Maske kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Sosyal mesafemize özen göstermeliyiz. Hepimize bu konuda büyük iş düşüyor. Önce kendimizi sonra çevremizi sık sık uyarmalıyız. Virüsün bir an önce atlatılması için daha çok dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

YENİ BİR TİCARET MERKEZİ

Yeni bir projeye başladıklarını duyuran Başkan Yüce, “AKOM’un önünde eski hizmet binalarımızın olduğu alana bir Ticaret Merkezi inşa ediyoruz. Ticaret Merkezi ile Eğitim Araştırma Hastanesi çevresinde yoğunlaşan eczane ve medikal sektörü için alternatif bir mekân inşa edeceğiz. Ticaret merkezinin alt katındaki 80 araçlık otopark da bölgedeki parklanma ve trafik sorunu için kolaylık sağlayacak. Ticaret merkezi içerisinde 58 ofis, 30 dükkân olmak üzere 88 bağımsız alan olacak. Toplamda 10 bin 766 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve bölgenin ticari hayatına yeni bir soluk kazandıracak Ticaret Merkezinin proje çalışmaları sürüyor. İnşallah en kısa zamanda ihale süreçlerini başlatacağız. Ticaret merkezimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

1, 2, 6 ve 10. Maddeler oy çokluğu olmak üzere 1. Maddeden 22. Maddeye kadar olan gündem maddeleri imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 23. Maddeden 48. Maddeye kadar olan gündem maddeleri imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 49, 50 ve 51. Kamu yararına yatırımı ilgilendiren gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ve 61. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 62. Gündem maddesi imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 63. gündem maddesi imar ve hukuk komisyonuna müştereken havalesi oy birliği ile kabul edildi. 64. gündem maddesi plan bütçe komisyonuna havale edildi