Şehir gündemini masaya yatırdılar

Paylaş:

Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) 215. toplantısını Adapazarı Elegante Restoran’da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Köseoğlu, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bahar, Camili Muhtarı Yunus Özçelik toplantının konukları oldu.

KONUKLARA SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Avrupa Birliği Derneği (TURABDER) Sakarya Şubesi Başkanı SASTOP Eş Başkanı Av. Önder Döker, gündem ile ilgili açıklamaları ve katılanların tanıtımının ardından Eğitimci Eş Başkan Oktay Ertem, SASTOP’un 2015 yılından bu güne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterisi ve sunumu ile konukları bilgilendirdi. Daha sonra İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Ömer Faruk Köseoğlu, medeni kanunun güncellenmiş halini bir sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşarak bilgilendirdi.

DERNEKLER KANUNU BİLGİLENDİRMESİ

Dernekler Kanunu ile ilgili geniş açıklamalarda bulunan Köseoğlu, özellikle adres değişikliklerinin 30 gün içinde bildirilmesi gerektiğini aksi takdirde para cezası verildiğini ve genel kurulların da zamanında yapılmasını, süre geçirildiği takdirde ceza uygulanacağını belirtti. Toplanan aidat ve diğer gelirler konusunda yönetim kurulu kararı ile kasada tutulacak para miktarı fazlasının kasada tutulmaması, bankaya yatırılmadığı takdirde de ceza uygulandığına dikkat çekerek, yönetimlerin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini hatırlattı. Köseoğlu ayrıca, denetimlerin de en az 3 yılda bir yapılacağını, bu nedenle titiz davranılması gerektiği konusunda bilgiledirme yaptı.

SASTOP’A TEŞEKKÜR VE TAKDİR

Toplantıya katılan Valilik İl Basın ve Halkla ilişkiler müdürü Hüseyin Bahar SASTOP’un kuruşundan bu güne kadar olan çalışmalarını izlediğini belirterek, Sakarya’ya verdikleri özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, SASTOP üyelerince Sakarya ile ilgili dile getirilen sorunları tek tek not alarak bu konularda Başkan Ekrem Yüce ile daha geniş açılımlı ve çözüm odaklı toplantı yapılacağını söyledi. Oktar, SASTOP’un taraf olmadan sorunlara yaklaşımını, çözümlemeden bırakmadığını da çok takdir ettiğini ifade etti.

LÜLECİ TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının organizasyonunu hazırlayan Toplumsal Dayanışma ve Kadın Gelişim Derneği (TKGD) Başkanı Hülya Lüleci, toplantıya gösterdikleri ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

BAŞKAN YÜCE’Yİ ZİYARET EDECEKLER

SASTOP oturum Başkanı Av. Önder Döker, tüm katılımcılar ve konuklara katılımları için tüm eş başkanlar adına teşekkür ettiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce’yi temsilen geceye katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar’dan, önümüzdeki toplantıya davet için Başkan Ekrem Yüce’yi ziyaret etmek istediklerini iletmesini talep ederek toplantıyı sonlandırdı.