Suçların azaltılmasında Sakarya Polisinin başarısı

Paylaş:

Türk Polis Teşkilatını’nın kuruluşunun 176. yıldönümü nedeniyle Yeni Sakarya gazetesi, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’yı ziyaret ederek tebrik etti.

Yeni Sakarya imtiyaz sahiplerinden iş adamı ve Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Melih Uyar, beraberinde genel yayın yönetmeni Levent Bayri, yaz işleri müdürü Arda Aydıntepe, reklam müdürü Elif Tahtakale ve yazar Şule Bayri’den oluşan Yeni Sakarya heyeti, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve tüm tüm polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı.

Yeni Sakarya’yı makamında ağırlayan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bizleri ziyaretiniz bizi ziyadesiyle memnun etti, teşekkür ediyoruz” dedi.

Halkın huzur ve güvenini sağlamada büyük başarı sağlayan Sakarya polisi ile gurur duyduklarını belirten Melih Uyar, ise teşkilatın her zaman yanında olduklarını ifade ederek başarılarının devamını diledi.

TEŞKİLATIMIZI AİLE GİBİ GÖRÜYORUM

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kuruluşunun 176. yıldönümünde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Emniyet Teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında Emniyet teşkilatı kuruldu. Kuruluşundan bu güne kadar şanla şerefle devletinin ve aziz milletinin hizmetinde oldu. Ben de 30 yıldır bu teşkilat içerisindeyim. 19 yaşında polis akademisine girerek bu teşkilata adım attım. Teşkilatımızı aile gibi görüyorum. İnsanlara hizmet etmekten onların canını malını korumaktan büyük şeref duyuyoruz. Bizim varlığımız halkımızın hizmetinde, polis marşında olduğu gibi; hudutta ordu bekler dahilde biz bekleriz. Biz kanunun rejimin timsali polisleriz. Bu şiarla biz yola çıktık bu yolu yürüyoruz. Gerçekten insanların canını malını korumak çok büyük bir kutsal bir görev ve biz bundan her zaman memnuniyet duyuyoruz ve hiç yorulmuyoruz. Bu memnuniyet bize yorgunluğumuzu hep unutturuyor.

POLİS DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Son siyasi gelişmeler polisin ne derece de önemi bir teşkilat olduğunu da ortaya çıkarttı. Arap Baharı ile başlayan süreçte; bir devletin içeriden nasıl çökertildiği örneğini hep birlikte gördük. Eğer demokrasiyi koruyamazsanız, insanların güvenliğini tam sağlayamazsanız iç kargaşalıklar oluyor kaosa ve anarşiye bu işler evriliyor sonuçta da daha büyük devletler, emperyalist güçler bir şeyleri bahane ederek; yok insan haklarını korumak yok işte demokrasiyi tesis etmek amacıyla geliyor ülkenize çörekleniyor. Yanıbaşınızda Suriye, Irak, Libya, Yemen en çarpıcı örnekler. 

Bu anlamda biz çok iyi bir sınav verdik yakın tarihte. Kobani eylemleri, Gezi kalkışması, ardından 15 Temmuz darbe girişimi gibi… Türk Polisi burada da çok önemli sınavlar verdi ve alnımızın akıyla, kendimize yakışacak şekilde bu işlerin üstesinden geldik, gelmeye de devam edeceğiz. İlelebet Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağını gönderde özgürce dalgalandıracağız, milletimizin şerefini güvenliğini koruyacağız. Biz bunun için varız.

Güçlü bir polis teşkilatı demokrasinin vazgeçilmezi bana göre. Tabi bunu iyi sindirecek, bu vazifeyi iyi yapacak teşkilata da ihtiyacımız var.

TÜRK POLİSİ DÜNYADA İLK SIRALARDA

Dünyada iyi işler yapma anlamında, iyi polislik anlamında ilk sıralarda geliyor Türk Polis Teşkilatı ve hem Avrupa ülkelerine hem yakın doğuya, uzak doğuya bir çok eğitimler veriyoruz biz. Teçhizat olarak da güçleniyoruz.

Biraz da Sakarya özelinden bahsecek olursak; Bizim işimiz birkaç sac ayağı üzerinden yürüyor. Bunlar; Personelin morali, motivasyonu. Bina, araç gereç, donanım ve Hizmet kalitesi gibi öncelikler.

Biz Sakarya ilk geldiğimizde de bu önceliklerimizi tespit ettik. Hatta Zeki Aydıntepe de bununla ilgili “4×4 hedef” diye başlık attı. 

HEDEFLERİMİZE YÜZDE 95 ULAŞTIK

Allah’a çok şükür, biz göreve geldiğimizin dördüncü senesine giriyoruz. Hedeflerimizi yüzde 95’in üzerinde bana göre gerçekleştirdik. İşe personelimizden başladık. Onlara moral motivasyon yükseltme, kaynaşma, bir amaca kenetlenme, vatandaşa kendi ana babası, kardeşi gibi hizmet etme bilincini yerleştirdik.

Geri dönüşlerden biz bu hedefi tutturduğumuza inanıyoruz. 

SUÇLARI EN ÇOK AZALTAN İKİNCİ İL OLDUK

Hem personel memnuniyeti hem vatandaş memnuniyeti odaklı çalıştık. Sonuçlarını da aldık. Şöyle ki; 81 il ortalamasında 2018’den 2019’a suçların azaltılmasında en çok azaltan 2. şehir olduk. Kişilere karşı suçlar ki Sakarya’da en çok görülen suç türü bunlar. Karma suçlarda ise 4. olduk.”