Süzen: ‘Çocuklar sevginin ve barışın simgesidir’

Paylaş:

Türk Kadınlar Birliği (TKB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile basın açıklaması yaptı. Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Nurçin Süzen’in yaptığı açıklamada, Atatürk tarafından milli bayram olarak ilan edilen bu günü, barışın ve sevginin simgesi olarak gördüğü dünya çocuklarına armağan etmesinim derin anlam içerdiğini vurguladı.

TKB 2. Başkanı Süzen’in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği, tarihte Ulusal Egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temellerinin atıldığı gündür.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından milli bayram olarak ilan edilen bu günü, barışın ve sevginin simgesi olarak gördüğü dünya çocuklarına armağan etmesi derin anlam içerir.

HAYATIN TÜM GÜZELLİKLERİ ONLARIN HAKKI

Unutulmamalıdır ki çocuklar, ayrım gözetmeden, öncelikle eğitim, sağlık ve tüm imkanlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada, hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir.

Araştıran, sorgulayan bilimin ışığında aydınlık bakış açısına sahip, demokrasiyi özümsemiş, gelecek kaygısı olmayan, geleceğe ümitle bakan gençler olarak yetişmelerini sağlamak temel amacımız ve sorumluluğumuzdur.

Bunu başardığımız zaman, bugünün çocukları yarının gençleri olarak yetişen nesiller, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine dayanan Cumhuriyetimizin geleceğe taşınmasının teminatı olacaktır.

Çocuklarına bayram hediye eden tek lider Atatürk’ün ‘En beğendiğim eserim’ dediği TBMM’nin 102. Kuruluş yıldönümünde, Türkiye’nin, Dünyanın, tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”