Tarım ülkenin en önemli avantajı

Paylaş:

’14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutlayan Başkan Ekrem Yüce, “Tarım, geleceğimiz için hem şehrimizin hem de ülkemizin sahip olduğu en önemli avantajlardan biri” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tarımın Sakarya’nın sahip olduğu en önemli avantajlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Yüce, “Tarım, geleceğimiz için hem şehrimizin hem de ülkemizin sahip olduğu en önemli avantajlardan biri. Geleneksel tarım anlayışımızı modern teknolojiyle buluşturacak ve tarımda 4.0 seviyesini yakalayacağız. Geleceğimizi şekillendiren tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü kutlu olsun” dedi.

ENDÜSTRİYEL KENEVİR EKONOMİYE KATKI

Alın teri ve emek ile toprağı işleyen, şehrin tarımsal geleceğine en iyi şekilde katkı sunan tüm çiftçilere teşekkür eden Başkan Yüce, Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin tarımsal kalkınmasında büyük rol oynayacak projelerin de devam ettiğini bildirdi. Yüce, “Şehrimizin tarımda var olan potansiyelini biliyor, projelerimizle toprağı nakış gibi işliyoruz. Hamdolsun katma değeri yüksek olan endüstriyel kenevirin üretimini 100 dekarlık alanda gerçekleştirdik, hasadını da yaptık. Ardından yeni ekim alanları için ise planlarımızı hazırladık. İnşallah kenevir ürünlerinin üretimi ile şehrimiz ekonomisine katkılar sunacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Başkan Yüce, Melen Botanik Vadisi’nin cennet vadisine dönüştürüldüğünü ifade ederek, tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan 2 milyonu aşkın bitkiyi toprakla buluşturduklarını dile getirdi. Yüce, Akyazı’da Türkiye’de bir ilk olacak Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile de jeotermal ısıtmalı topraksız tarım örneklerini gerçekleştireceklerini de belirtti.

Fidan ve Sera A.Ş. ile tarımda pek çok örnek çalışmaya imza attıklarını da ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Katma değeri yüksek ürünlerin üretimi için harekete geçtik. Salep ve safran ekiminin yanı sıra çilek ekimlerimizi de tamamladık. Ürün çeşitliliğini artıracak, mümbit topraklarımızda tarımı teşvik edeceğiz” dedi. Yüce ayrıca şehrin tarımsal üretimde marka ürünlerinin de satışı ve pazarlaması noktasında gereken çalışmaların yapıldığını da ifade etti.

SALGINDA TARIMIN ÖNEMİ ANLAŞILDI

Çiftçileri ülkesi ve şehri için üreten, ülkesini kalkındıran unsurlar olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Göreve başladığımız ilk günden bu yana çiftçi kardeşlerimizin yanında olduk. Desteklerimiz, ortak projelerimizle çiftçilerimize katkılar sunduk. Salgın döneminde de tarımın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Çok şükür Sakarya doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her noktasında önemli bir tarım potansiyeline sahip. İnşallah bu zenginliğimizi en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.