SAÜ’nün gizli kahramanları: Güvenlik görevlileri

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü Basın Ofisi bu hafta üniversitenin emektar güvenlik görevlileriyle bir araya geldi. Sakarya Üniversitesi Koruma Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı kurum asayişinden sorumlu olan güvenlik görevlileri, görevlerini icra ederken kamuya hizmet ettikleri için de ayrıca gurur duyuyor.

Sakarya Üniversitesi çatısı altında 27 yıldır hizmet veren Koruma Güvenlik Şube Müdürü Çetin Kıral ile gerçekleştirilen sohbette Kıral iş tanımını, “5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanuna göre korumaktır. Bizim burada 4 giriş kapımız var ve bandrol sistemimiz var. Bandrollü araçlar dışında kalanları tabii ki dışarıda bırakmıyoruz ancak kayıt alıyoruz. Temelde bizler, içerideki asayiş ve huzuru sağlamak için görev yapıyoruz.” olarak ifade etti.

“Üniversitenin içindeki her şeyle ilgileniyoruz”

Her şeyden önce kamuya hizmet ettiklerinin altını çizen Kıral, “Bunu kimse bilmez ama biz arka planda öğrencinin kaybettiği kimliği kendisine ulaştırıyoruz. Yağmurda ya da karda engelli öğrencilerimizi alıp fakültesine veya yurduna bırakıyoruz. Biz burada 138 personelimizle kamuya hizmet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik personelinin görev tanımının ötesinde özveriyle çalıştığını vurgulayan Kıral, “Burada ben güvenliğim sadece bu işi yaparım düşüncesinde olan kimse yok. Yerleşkelerde devriye attığımız için fiziksel eksiklikleri de görüyoruz ve yetkili mercilere bildiriyoruz. Neredeyse üniversitenin içindeki her şeyle ilgileniyoruz.” dedi.

Çektikleri zorlukların genel olarak okulu bilmeyen misafirlerden dolayı olduğunu ifade eden Kıral, “Kapı girişlerinde insanların isteklerine aykırı gelindiği zaman güvenliğe karsı sert söylemler sarf ediliyor. Dolayısıyla personelin o günkü tüm motivasyonu bitiyor, canımızı sıkıyor, moral bozuyor. Tabii ki alışılması gereken bir durum olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla bunları da yumuşatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Kurumumuzu temsil ediyoruz”

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde 14 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Hasan Kaya, “Burada sadece güvenlik görevlisi olarak değil aynı zamanda bir halkla ilişkiler personeli gibi de çalışıyoruz. Kampüsümüze gelen misafirlerimiz ilk bizi gördüğü için kurumumuzu temsil etmemiz, kurumumuza ayna tutmamız gerekiyor. Gerektiğinde öğrencilerimize, misafirlerimize gideceği yerlere kadar refakat ediyoruz, gerektiğinde ağırlıyoruz. Bizler de bu misyonun bilincinde olarak, güzide kurumumuzu daha ilerilere taşımak için el birliğiyle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Esentepe Kampüsünde 108, ilçelerde 30 kişi olmak üzere toplamda 138 güvenlik personeli Sakarya Üniversitesinde görev alıyor.