Unkapanı’nda çalışma başladı

Paylaş:

Unkapanı Meydanı’nda gerçekleştirilecek projede çalışmalar başladı. Başkan Ekrem Yüce, “Yaklaşık bin 500 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek yeni meydan ve yer altı şadırvanı ile bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandıracağız.”

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Unkapanı Meydanı projesinde çalışmalar başladı. Yaklaşık bin 500 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek yeni meydan ve yer altı şadırvanı ile bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, kısa süre içerisinde düzenleyecekleri törenle projenin temelini atacaklarını duyurdu. Başkan Yüce, projenin Sakarya’ya ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

TEMELİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE ATILACAK

Başkan Ekrem Yüce, meydanların toplumu bir araya getiren, kentlerin ruhunu yansıtan özel mekânlar olduğunu ifade ederek, “Bölgede de yeşili ve ferahlığı ile güzel bir meydan projesini hayata geçirecek, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında nefes alabileceği çalışmayı şehrimize kazandıracağız. Projede çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşık bin 500 metrekare alanda tamamlanacak Unkapanı Meydanı’nda vatandaşlarımızın ihtiyaçları için yer altı şadırvanı da inşa edeceğiz. İnşallah yakın zamanda projemizin temel atma törenini de gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

MEYDANDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan ise projede devam çalışmalara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: “Unkapanı Meydanı ve Yer Altı Şadırvanı projesi kapsamında fore kazık çalışmaları başladı. Zemin altında 500 metrekarelik yer altı şadırvanı oluşturacağız. Proje kapsamında aynı zamanda Çeşme Meydanında granit taşlı kaldırımlar kullanarak yenileyeceğiz. Projenin temeli kısa süre içerisinde atılacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.”