Vali Çetin Oktay Kaldırım ilk görev günü Taraklı’yı gezdi

Paylaş:

Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Sakarya Valiliği görevine atanan Çetin Oktay Kaldırım, ilk görev gününde Taraklı ilçesini ziyaret etti.

Taraklı ilçesinde Kaymakam Abdullah Arslantürk, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Süleyman Acar tarafından karşılanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, eşi Hanımefendi Berihan Kaldırım ile birlikte ilk olarak bin 250 metre rakımlı Karagöl Yaylasını gezdi.

VATANDAŞLARLA HASBİHAL ETTİ

Gölün etrafını turlarken piknik yapan vatandaşlarla selamlaşan Vali Kaldırım, onlarla bir süre sohbet edip çay ikramlarını da geri çevirmedi. Daha sonra Karagöl Yaylası’nda bulunan Tuzla Kanyonu’nu gezerek incelemelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, buradan ilçe merkezine geçerek önemli tarihi mekânlardan Hacı Rıfatlar Konağını da ziyaret etti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Hanımefendiyi ilçelerinde ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Taraklı Kaymakamı Abdullah Arslantürk ve Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler de verdi.

‘SAKARYA BÜYÜLEYİCİ BİR GÜZELLİĞE SAHİP’

Büyüleyici güzellikleriyle bir doğa harikası olan Sakarya’da bugün itibariyle göreve başladıklarını belirten Vali Kaldırım, “Sakarya’mızın doğal güzelliklerini elbette biliyorduk, ancak yerinde görmek daha da mutluluk verici oldu. Bugün bol oksijenli havası, muhteşem doğası ve su ve jeotermal kaynaklarıyla doğal bir tedavi merkezi olan Taraklı ilçemizdeki Karagöl Yaylasını gezdik, vatandaşlarımızla bir araya gelerek hasbihal ettik. Burası muhteşem güzelliğiyle adeta bir yeryüzü cenneti gibi. Böylesi doğal ve tarihi güzellikleri bünyesinde barındıran Sakarya’mızın daha da gelişmesi ve kalkınması için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Doğa, tarih, kültür, gastronomi, geleneksel değerler, sağlık ve maceraya odaklanan yeni nesil turizme odaklanacağız. Artık dünyada bireysel turizm en çok talep gören yeni trend. Şehrimizin bu açıdan dünyaya hitap edecek çok büyük potansiyeli var. Ortak akılla ve doğru vizyon ve planlamayla Sakaryamızı inşallah global ölçekte bir destinasyon ve marka haline getiririz. Yeni görevimizde rabbim bizleri mahcup etmesin” dedi.