Zimem geleneği yaşatılıyor

Paylaş:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nin başlatmış olduğu eski bir Osmanlı geleneği olan Zimem (Veresiye) Defteri uygulamasını, MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri sürdürüyor.

BURUK RAMAZAN

Adapazarı ve Erenler’de 6 market ve bakkalın veresiye defterlerini satın alan ve bölge halkını borçlarından kurtaran Müstakil Sanayicici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Yaşar Coşkun; “Bu güzel Ramazan ayına hiç beklediğimiz gibi, özlediğimiz gibi giremedik. Etrafta çocukların koşturduğu teravih namazları, birlik ve beraberlik içindeki iftar sofraları ve Ramazan coşkusunu, malum Koronavirüs sebebiyle yaşayamıyoruz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK AYI

Bu ayın önemine vurgu yapan Başkan Coşkun, “Ancak unutulmamalıdır ki, Ramazan birlik ve beraberlik ayıdır. Yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bizler de MÜSİAD olarak Osmanlı’dan bir geleneği günümüze taşıyıp ekonominin bu kadar çok etkilendiği günlerde halkımıza destek olmak istedik. Biz Müslümanların yardım ve dayanışmasını hiçbir virüsün veya etkenin etkilememesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞTIK

Her yıl yaptıkları desteği büyütmek istediklerini söyleyen Başkan Yaşar Coşkun “Ülkemizin böyle güzel geleneklere ihtiyacı var. Bizler hayırlı ve uygun bulduğumuz gelenekleri bugüne uyarlayarak yaşatmaya çalışıyoruz. Uygulamamız ikinci yılında. Geçen sene daha az kişiye ulaşabilmiştik. Bu sene Allah daha fazla kişiye ulaşmamızı nasip etti. Gönlümden geçen odur ki inşallah her sene katlanarak arttırır ve halkımızın daha büyük bir kesimine ulaşırız” dedi.