Ata Tohumu üretimi başlıyor

Paylaş:

Başkan Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin tarımsal potansiyelini %100’e çıkartacak, tarımdan elde edilen katma değeri artıracak onlarca proje yürütüyoruz. İnşallah bundan sonra da Ata Tohumu Üretimine başlıyoruz” dedi

Büyükşehir Belediyesi Mayıs Meclis Toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Yüce’nin başkanlığında toplanan mecliste 56 madde karara bağlandı. Alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Yüce, Sakarya’ya yatırımlarla değer katılmaya devam edileceğini belirtti.

İSRAİL’E TEPKİ

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Yüce, “Konuşmama başlamadan evvel Filistin’deki şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Terör devleti İsrail, Siyonist emelleriyle hukuk tanımaz bir halde katilliğe devam ediyor. Çoluk çocuk, kadın yaşlı veya sivil demeden sırf Müslüman oldukları, sırf onlara karşı çıktıkları için kardeşlerimizi katlediyorlar. Allah İsrail’i ve Siyonist zihniyeti kahretsin. İnşallah tüm dünya bu soykırıma sessiz kalmayı bırakır ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın sunduğu her dinden temsilcilerin olduğu Kudüs yönetimi ve Filistin topraklarının 1967 haritasına uygun olarak iade edilmesi teklifi kabul edilir.

Sizlerin huzurunda bir kez daha Sakarya’nın Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirtiyorum. Kardeşlerimizin yaşadıkları acıları her daim hatırlamak ve bu işgalin biteceğine olan inancımızı göstermek adına sizlere Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı hediye ediyoruz. Malumunuz terör örgütlerine karşı operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Terör örgütlerine göz açtırtmıyoruz. Allah ordumuzun, kahraman Mehmetçiğimizin yanında olsun. Pençe Yıldırım ve Pençe Şimşek Operasyonlarında kaybettiğimiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Allah ailelerine sabırlar versin, hepimizin başı sağ olsun” dedi.

YAŞLILAR İÇİN DEVRE MÜLK PROJESİ

Başkan Yüce, “Şehrimizin en önemli gelir kaynaklarından ve Sakarya’mızın ülkemize ve dünyaya açılan kapısı olan turizm için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu turizm sezonunda şehrimizin ve hemşehrilerimizin sağlığını tehlikeye atmayacak tedbirleri bir bir hayata geçireceğiz. Gerekli tüm imkânları sağlayacak ve bu sezonu sorunsuz bir şekilde tamamlayacağız inşallah.

Malumunuz kovid-19 salgını ve salgınla birlikte gelen yeni hayat düzeni hepimizi oldukça yordu. Özellikle büyüklerimiz ve engelli kardeşlerimiz bu süreçten fazlaca sıkıldılar. Onları bu dertten kurtarmak ve bir yandan devam eden tedavilerini kolaylaştırmak için YADEM yani Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi eliyle bir projeyi hayata geçirdik. Taraklı Termal Otel’den 60’dan fazla devre mülk aldık. Büyüklerimizi ve engelli kardeşlerimizi kendilerine refakat eden aile bireyleriyle birlikte buraya gönderiyoruz. Böylece salgın sürecinin verdiği huzursuzluktan kurtulmalarını ve tedavilerine devam etmelerini sağlamış oluyoruz”

ÜRETİMİN MERKEZİ OLMA HEDEFİ

Tarım alanında yapılan yatırımlarla Sakarya’yı üretimin merkezine getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin tarımsal potansiyelini %100’e çıkartacak, tarımdan elde edilen katma değeri artıracak onlarca proje yürütüyoruz. İnşallah bundan sonra da Ata Tohumu Üretimine başlıyoruz. Atalarımızdan gelecek nesillere ulaştırmak üzere miras olarak devraldığımız tohumların korunmasını, çoğaltılmasını ve sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Hybrit olarak üretimi yapılan yani genetiğiyle oynanmış tohumlardan üretilen ürünlerden kurtulmak için bunu yapıyoruz. Biliyorsunuz her gün tükettiğimiz ürünlerin tohumlarının genetiğiyle oynadılar. Tohumun kalitesini, verimini ve en önemlisi sağlığını bozdular. Biz inşallah bu genetiğiyle oynanmış tohumların orijinallerini üreteceğiz. Bu kapsamda kültürel mirasımızın yapı taşı olan 10 çeşit ata tohumunu toprakla buluşturuyoruz.

Hedefimiz inşallah ilerleyen zamanlarda bu ata tohumlarını çiftçilerimizle buluşturmak ve Sakarya’yı sağlıklı tarımsal üretimde ülkemizin en önemli merkezlerinden biri yapmak. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için ihtiyacımız olan sağlıklı besinleri ancak sağlıklı tohumlardan elde edebiliriz. Sağlıklı bir gelecek, güvenilir bir dünya için ata tohumunu yaygınlaştırmalı, kullanılmasına gayret göstermeliyiz. İnşallah verimli bir şekilde üretimini sağlayarak atalarımızın emanetine sahip çıkacağız” dedi.

ORMANPARK’TA SATIŞ MERKEZİ

Süs bitkiciliği konusunda atılan adımları kamuoyuyla paylaşan Başkan Yüce, “Peyzaj ve dış mekân süs bitkiciliği üretiminde dünyanın önemli merkezlerinden olan Sakarya’mıza yakışan bir şekilde peyzaj ve süs bitkileri yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda Fidan A.Ş. eliyle pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmaların biri ayağını da ürettiğimiz ürünlerin perakende olarak halkımıza sunulması oluşturuyor. Ormanpark’ta süs bitkiciliğine uygun, şehrimizin mimari anlayışına yeni bir soluk getirecek bir Fidan Teşhir ve Satış Merkezi kurduk. Merkezimiz faaliyetine devam ediyor; hâlihazırda çalışıyor. İnşallah yakın bir tarihte açılışını gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimiz burada şehrimizde yetişen ürün çeşitliliğini ve kalitesini görebilecekler”

62 MADDE KARARA BAĞLANDI

Meclis toplantısında 62 gündem maddesine karara bağlandı. 2. ve 3. maddeden 30. maddeye kadar olan maddeler ile 34 den 46. maddeye kadar ayrıca 58. , 60. , 62. maddeler İmar ve Bayındırlık, 47. ve 55. maddeler Hukuk ve 59. madde ise Plan ve Bütçe komisyona havale edildi. 1, 4, 31, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 57 oy birliği ile kabul edilirken 51. Madde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına iade edildi.