“Birikmiş sorunlara çözüm bekliyoruz”

Paylaş:

22. Bölge Sakarya Optisyen-Gözlükçüler Odası ‘1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada sektörün sorunlarına da değinildi. 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Günün anlamına binaen Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakan Optisyen-Gözlükçüler Odası, saygı duruşunun ardından açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yeri verildi: “Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Gözlükçüler konfederasyonu yönetim kurulunun müracaatı ile 24.06.2008 tarih ve 1226-3296 sayılı yazısı ile 1 Haziran tarihi, “Gözlükçüler ve Optisyenler Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır. Bu projenin mimari olan konfederasyon Yönetim kuruluna şükranlarımızı sunuyoruz.

SIKINTILAR VAR

Reklamlar, yönlendirme, lazer cerrahisinde gözlüğünüzü atın ,kartal gözü ve akılı lens diye yapılan etik dışı pazarlama uygulamaları, insan gücü planlaması YAPILMADAN açılan optisyenlik programları, Optisyenlerin kamuda istihdamı, SGK protokolü, cam çerçeve fiyatlarının revize edilmesi, çerçeve hak ediş süresinin 3 seneden 2 seneye indirilmesi, çocuklarda rapor şartı aranmadan bir senede hak ediş onayı, cam numarası değiştiğinde ödemenin yapılması, meslek içi sürekli eğitim programları, İnter oküler lenslerin Optisyenlik müesseselerinde satılması.  

EKONOMİK KAYIPLAR

AB ülkelerinde olmayan garanti belgesi uygulamasının kaldırılması, pandemi ile bozulan iş ve ekonomik kayıplarımız, hazır okuma gözlükleri, işporta gözlükleri, zincir optiklerin orantısız rekabeti, dikey tekelleşmeleri, uzantısında yatay tekelleşme, mesleki mevzuatımıza aykırı olarak franching dağıtımı, AVM’lerdeki çalışma saatleri, KVK, ÜTS aktarım işlemleri, işporta sahte güneş gözlükleri, süper marketlerde kontak lens solüsyonu ve güneş gözlüğü satışları ana başlıklar altında çözüm bekleyen problemlerimizdir.”