‘Ecdadımızın izlerini silmeye uğraşmayın’

Paylaş:

Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Hamidiye Çeşmesi’nin restore çalışmalarında, Sultan 2. Abdulhamid Han tarafından yaptırılan tuğranın kazıtılmasına Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Başkanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun gösterdiği tepkiye destek verdiklerini açıkladı.

SAKARYA İL BAŞKANLIĞINDAN TEPKİYE DESTEK

Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak, Hamidiye Çeşmesi üzerindeki tuğranın silinmesi olayı üzerine yaptığı açıklamada, Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Başkanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun, “Hamidiye Çeşmesindeki Tuğra’dan Ne istediniz? Madem Restore ediyorsunuz, adam akıllı yapın. Ecdadımızın izlerini silmeye uğraşmayın. Yeter ceddimiz ile uğraştığınız” ifadelerini hatırlatarak olaya tepkilerini dile getirdi.

Çağlar Çolak – Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı

İl Başkanı Çolak, Genel Başkan Kayıhan Osmanoğlu’nun bu olayla ilgili tepkisini içeren şu ifadeleri kulladığını kaydetti; “Osmanlı’dan Bu kadar mi korkuyorsunuz? Dedemiz Sultan 2. Abdulhamid Han tarafından yaptırılan Hamidiye Çeşmesindeki Tuğra’dan Ne istediniz? Madem restore ediyorsunuz, adam akıllı yapın. Ecdadımızın izlerini silmeye uğraşmayın. Yeter ceddimiz ile uğraştığınız. Hala anlamadınız, biz Osmanlı torunları buradayız. Devlet-i Aliyye’nin mirasına sahip çıkıyoruz. Siz ne kadar silmeye çalışsanız da, ne kadar karalamaya çalışsanız da, yıldıramayacaksınız, başaramayacaksınız.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu – Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Başkanı

BUNUN ADI BARBARLIKTIR, VANDALLIKTIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Koruma Daire Başkanlığı, Beşiktaş Yıldız’da bulunan dedem Sultan Abdülhamid Han Hazretleri’nin 1902 yılında yaptırmış olduğu Hamidiye Çeşmesi’nin üzerinde bulunan Tuğrasını restorasyon bahanesiyle kazıttığı ortaya çıktı. Bunun adı barbarlıktır, bunun adı vandallıktır. Bunun adı ecdadımıza ve tarihimize düşmanlıktır. 

Yetkililerden bunun hesabının kanun nezaretinde ağır bir şekilde sorulmasını, kamuoyu ve Osmanoğlu ailesi adına talep ediyorum. Sizin gücünüz ancak taşlardan dedemin tuğrasını silmeye yeter. Bu necip milletin yüreğinden dedemin sevgisini silmeye asla ve kat-a yetmez.”

1 Yorum

Yoruma kapalı.