“Hakikatin Peşinde Bir Ömür Yusuf Cinal” kitabı tanıtıldı

Paylaş:

Belçika’da yaşayan Sakaryalı gazeteci-yazar ve İnter-Medai Bruxelles Vakfı Başkanı Yusuf Cinal ile Sakaryalı Portre Yazarı Fahri Tuna, birlikte imza attıkları, “Hakikatin Peşinde Bir Ömür Yusuf Cinal” adlı kitabın tanıtımında kitapseverler ile buluştu.

KİTABIN HİKAYESİ PAYLAŞILDI
Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen, “Söyleşi ve İmza Günü”nde moderatörlüğü yazar Fahri Tuna yaptı.

Gazeteci-Yazar Yusuf Cinal, “Hakikatin Peşinde Bir Ömür Yusuf Cinal” adlı 512 sayfalık, son derece lüks kitabın hikayesini etkinliğe katılanlarla paylaştı ve Fahri Tuna’nın sorularını yanıtladı.

DOLU DOLU YAŞANMIŞLIKLAR
Cinal, Akyazı’da geçen sporculuk, memurluk ve öğretmenlik günleri ile ailesinin öyküsüne dikkat çekerek, Akyazı yaşanmışlıkları, Alaağaç Karaçalılık köylerindeki yaşamı, Akyazı’nın spor geçmişini, siyasi kişilikleri, Akyazı spor kulüplerini, Akyazı’da eğitim camiasını anlattıktan sonra Adapazarı’ndaki Sakarya adlı gazetede görev aldığı yıllara kitapta geniş yer verdi.

Daha sonra Belçika’ya gidiş hikayesini, etkinliğe katılanlarla paylaşan Cinal, Belçika’daki Türklerin başarı, başarısızlık ve sorunları ile dünden bugüne yaşam kesitlerini kitabında topladı.

GECEDE GÜZEL FİNAL
İlginç paylaşımların yapıldığı gece, konukların sorularının cevaplanması ile noktalanırken, geceye bir başka Akyazılı sanatçı İsmail Özmert’in seslendirdiği türkü ve şarkılar damga vurdu.

Gecenin finalinde ise Cinal kitaplarını konukları için imzaladı.

Canlı yayından:

https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/853528208891554

https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/295305852403589

https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/634543900845120