‘Mikrofon Sende’ yarışması sonuçlandı

Paylaş:

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal-Kültürel Faaliyetler ve Dijital Yönetim Birimi rehberliğinde Adapazarı Belediyesi, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi ve Tekin Müzik Atölyesi iş birliği ile yürütülen ve yoğun ilgi gören yarışmanın final oylaması gerçekleştirildi

HALK OYLAMASINA SUNULDU

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal-Kültürel Faaliyetler ve Dijital Yönetim Birimi rehberliğinde yürütülen “Mikrofon Sende” yarışmasına gönderilen videoların birinci değerlendirilmesi jüri tarafından gerçekleştirildi. Belirlenen ilk 10 video 28 Ocak 2021 itibariyle adapazarimem_kultursanat_spor instagram hesabından halk oylamasına sunuldu. Öğrencilerin, velilerin ve yarışma takipçilerinin yoğun ilgi gösterdiği halk oylaması 8 Şubat 2021 tarihinde sonlandırıldı. Halk oylaması sonucunda en çok beğeni alan 6 videonun belirlenmesiyle yarışmanın birinci turu tamamlandı ve yarışma sonuçları adapazarimem_kultursanat_spor instagram hesabından paylaşıldı.

OYLAMADA KIYASIYA MÜCADELE

Yarışmanın ikinci ve son turu öğrencilerin parçalarını seslendirdikleri profesyonel stüdyo  kayıtlarıyla 22 Mart 2021 tarihinde tekrardan halk oylamasına sunularak başlatıldı. Altı finalistin kıyasıya bir mücadelenin içinde girdiği, sonucunun merakla beklenildiği yarışma 29 Mart 2021 tarihinde sonlandırıldı.

“Mikrofon Sende” yarışmasının final oylamasında 8.600 takipçinin bulunduğu  sayfada 5200 kişinin oy kullanması sonucunda birinciliği Ensar Ali Akçay, ikinciliği Aysu Demirtaş, üçüncülüğü Elif Begüm Erkul, dördüncülüğü Eymen Gezgin, beşinciliği Eren Ertuna ve altıncılığı Eslem Yağmur Tokcanlı kazandı. Yarışmayla ilgili ödül törenin salgının seyrine göre ilerleyen tarihlerde yapılacağı ve kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

YETENEKLERİ KEŞFETME ÇALIŞMASI

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı ilçesi için bir ilk olan “Mikrofon Sende” yarışmasının gençlerin yeteneklerini keşfetme ve ortaya koyma adına yapılan önemli bir çalışma olduğunu,  kıyasıya mücadelenin halk oylamasına her anlamda yansıdığını, öğrencileri, velileri ve yarışmanın takipçilerini işin içine katma, heyecanlandırma noktasında ses getiren bir çalışma olduğunu belirtti.

Coşkun Bakırtaş – Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü

GENÇLERİ TEBRİK ETTİ

Bakırtaş; “Mikrofon Sende” yarışmasının  öğrencilerin kendilerine sunduğu fırsatı değerlendirebilmek, yarışmanın başından sonuna kadar olan süreçte yeteneklerini en iyi şekilde yansıtabilmek adına yola çıkan gençlerin heyecanına ortak olan, onlardan desteklerini esirgemeyen okullara, öğretmenlere ve velilere, sürecin başından sonuna kadar çalışmanın içinde yer alan “Adapazarı Belediyesi, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi ve Tekin Müzik Atölyesi” ne gösterdikleri fedakarlık için teşekkürlerini sundu ve “Yarışmanın başından sonuna kadar olan süreci en güzel şekliyle değerlendiren, yeteneklerini ve neler yapabileceklerini herkese göstermeye çalışan, bizleri yaşadıkları heyecana ortak eden gençlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.