Fotoğrafçılar’dan şipşak kulübelerine tepki!

Paylaş:

Sakarya Fotoğrafçılar Odası Başkanı Özcan Berber, şehrin değişik noktalarına kurulmak istenen Foto Şipşak kulübelerine tepki gösterdi.

Özcan Berber yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Büyükşehir Belediyesi’nin son günlerde şehrin değişik noktalarında Foto Şipşak adı verilen otomatlar yerleştirilmesiyle ilgili ihale açtığını Öğrenmiş bulunuyoruz. 

Dijital çağı yaşadığımız şu günlerde herkesin elinde mükemmel fotoğraflar çeken telefonlar varken şehrin tanıtımına katkı düşüncesiyle cadde ve meydanlara konuşlandırılacak bu otomatlarla, şehirdeki görsel çirkinliklere yenileri eklenmiş olacak. Bugünün dijital ortamında şehre hiçbir şey katmayacak olan bu anlamsız uygulamanın altında başka hesapların yattığını düşünüyoruz. 

UYGULAMA ÇAĞDAŞ DEĞİL

Bu uygulama çok güzel bir işmiş gibi Youtube sayfasında süslü püslü kelimelerle anlatılsa da bu aslında çağdaş vizyondan uzak basit bir çalışma. Lüften hangi çağda olduğumuza bakalım. Bu işler çok gerilerde kaldı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’den bu otomatlarla ilgili alınan karardan bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz. Esnaf dostu olduğunu düşündüğümüz Başkan Ekrem Yüce’nin fotoğrafçı esnafının işine ortak olacak bu otomatların şehre hiçbir şey katmayacağını anlamasını istiyoruz.

Otomatların yerleştirilmesi durumunda esnaflar olarak eylem yaparak tepkimizi göstermeyi planlıyoruz.”