Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı ziyaretçi ağırlamaya hazır

Paylaş:

Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar kapsamında ziyarete kapatılan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı yeniden hizmete açılıyor. Tabiat harikası mekan, kısıtlamalar sonrası yenilenen yüzüyle doğa dostu konuklarını bekliyor.

DÜNYADA SAYILI DOĞA HARİKASI

Türkiye’de ve dünyada, sahip olduğu güzellikler nedeniyle sayılı doğa harikaları arasında yer alan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, doğa dostları için yeniden ziyarete açılacağı güne hazırlıklarını tamamladı. 1985 yılında inşa edilen ve 2011 yılından itibaren de tabiat parkı olarak halkın ziyaretine açılan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, yeni hizmet alanlarında konukları ile buluşmayı bekliyor.

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı işletme sahibi Hakkı Tank, kısıtlama sürecini iyi değerlendirerek parkın eksikliklerini giderdiklerini ve hizmet alanlarını çok daha genişleterek ziyaretçileri için güzel bir ortam hazırladıklarını söyledi.

Birinci derece doğal sit alanı Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nın, kısıtlamaların sona ermesinin ardından Sakarya ve çevre illerden ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

YENİLENEN YÜZÜ İLE AÇILIYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler nedeniyle kısıtlama kapsamında olarak uzun süredir ziyarete kapalı kalan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı şimdi yenilen yüzü ile konukların ağırlayacak.

Havası, doğal güzelliği, gölü, piknik ve dinlenme alanları ile cazibe merkezi konumunda olan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nda herşey vatandaşların huzur ve güven içinde güzel vakit geçirebilmeleri için yeniden hazırlandı.

Bakanlık yetkilileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen inceleme ve tespitler sonrası işletme tarafından açılış öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

Parkın işletmecisi Hakkı Tank, kısıtlamaların sona ermesinin hemen ardından vatandaşlara hizmet vermeye başlayacaklarını müjdeledi.

Salgına karşı tüm tedbirleri aldıklarını da belirten Hakkı Tank, kapalı alanların dezenfekte edildiğini, açık alanda piknik yerlerinin yenilenerek tertemiz hale getirildiğini belirtti ve vatandaşların koruma altındaki bu alanlarda sosyal mesafeye dikkat ederek huzur içinde vakit geçirebileceklerini söyledi.

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı İşletmecisi Hakkı Tank, Sakaryaspor Amigosu Ersin ve konuklarını ağırladı

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Kısıtlamalar nedeniyle hizmetlerine ara verdiklerini belirten Hakkı Tank, “Kovid-19 salgınına karşı alınan sokağa çıkma kısıtlamaları ve tam kapanma uygulamasındaki boşluktan yararlanarak eksiklerimizi tamamladık. Bakanlık, bölge müdürlüğümüz ve Büyükşehir yetkilileri ile bir araya gelerek önce tüm eksiklerimizi tespit ettik, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmek için bu kısıtlama sürecindeki boşluğu değerlendirerek tüm hazırlılarımızı tamamladık. 

Göl üzerine yeni bir iskele düzenleyerek eşsiz manzaraya karşı bir oturma alanı daha oluşturduk. Toplam çevresi 4 kilometreye varan parkımıza yeni piknik ve eğlence alanları kazandırdık. At binmek isteyenler için yeni bir sürüş alanını da hizmete açıyoruz. Parkımızın kuzey kapısını, ek piknik alanlarını ve çocuklar için oyun alanlarımızı yeniledik” diye konuştu.

ENGELLİ DOSTU TABİAT PARKI

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı tüm 7’den 77’ye herkesin faydalanabildiği doğal zenginliklerden olurken engelli vatandaşların da bu tabiat harikasında gezip eğlenebilmeleri için imkanlar oluşturulmuş.

Başarılı işletmeci Hakkı Tank: “Hazırlıklarımızı tamamlarken engellilerimizi de düşündük. Onlar için uygun alanlar oluşturduk. Parkın kuzey bölümünde yaptığımız iskelemizde onlar için yürüyüş bölümü de bulunuyor. Kısıtlamalar sona erdiğinde engelli vatandaşlarımızı parkımızda özel olarak ağırlayacağız”

ZİYARETÇİLER GÜVENDE

Hakkı Tank, “Ailelerimiz çocukları ile gönül rahatlığı ile tertemiz bir ortamda gezip eğlenebilecekleri, temiz hava ve yeşillikler içerisinde konaklayıp piknik yapabilecekleri alanlarımızı en güzel şekilde hazırladık.

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nda güvenlik önlemlerinde son derece titiz davrandıklarının belirten Hakkı Tank, “Güvenlik görevlilerimiz gündüz ve gece araçları ile devriye halinde tüm parkı gözetim altında tutuyor. Huzuru bozacak en küçük bir olaya müsaade etmiyoruz. Ziyaretçilerimiz her zaman huzur ve güvendeler” diye konuştu.

POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKI NERESİ?

Sakarya’nın kuzeyinde Adapazarı ilçesinde yer alan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, 1985 yılında inşa edilmiş olup, 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş ve halkın ziyaretine açılmıştır. Sahil uzunluğu 2400 metre, toplam uzunluğu 4000 metredir. Gölün çevresinde Göknar, Dikbudak, Yabani Elma, Yabani Kiraz, Menengiç, Kızılcık, Kuşburnu, Akçaağaç, Ceviz, Funda, Kekik, Çayır Oyu Ve Meşeden oluşmuş ormanlık alan bulunur. Sonradan ağaçlandırmayla Karaçam ve Sarıçam ağaçları da eklenerek ormanlık alan genişletilmiştir. Poyrazlar Gölü, kara ve su kuşlarının güzel örneklerine de ev sahipliği yapıyor. Günümüze kadar 154 adet kuş türü belirlenmiş, bunların yarısı yerli kuş türü, 1/3’ü yaz göçmeni, 1/3’ü kış göçmeni olarak sınıflanmıştır. Ormanın içinde Çakal, Tilki, Gelincik, Tavşan, Sincap, Kara Kaplumbağası, Köstebek gibi hayvanlar yer almıştır.Sazan, Aynalı Sazan, Turna, Tatlısu Levreği, Yayın Balığı gibi balık türleri de gölde rastlanmaktadır. Poyrazlar Gölü’nün yeşil olmasının yanı sıra nilüfer çiçeklerinin çok fazla olması tabiat parkına ayrı bir özellik katıyor.

POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKI’NDA NELER YAPILIR?

Harika bir gün geçirmenize olanak verecek güzellikte bir göl olmasının yanı sıra, gölün çevresinde mangal yakıp dolayısıyla piknik yapabileceğiniz çardaklar ve ağaçların altında piknik masaları bulunan doğal bir ortam. İsterseniz küçük gezinti treni ile gölün çevresinde gezebilirsiniz. Atla göl turu veya bisiklet turu, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık yapabilirsiniz. Çocuklarınız için de zaman geçirebilecekleri oyun alanları, eğlence havuzları, elektrikli gondol, salıncak, paintball, atv safari gibi aktiviteler bulunmaktadır. Balıkçılık yapmak isterseniz olta ile gölde balık tutmak mümkündür. Böylesine güzel yeşili ve doğayı bulmayı özleyen herkes için bambaşka duygular yaşatan çok güzel bir ortam.

NASIL GİDİLİR?

Sakarya’nın kuzeyinde bulunan Poyrazlar Gölü, Ankara iline 321 km (3 saat 30 dk.Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden), İstanbul iline 166 km (İstanbul otoyolu üzerinden giderseniz Sakarya – Bilecik – Antalya çıkışını kullanarak), Sakarya’nın merkezine 8 km mesafede yer almakta, muhteşem doğa ve yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı güzel bir tabiat parkı.

Poyrazlar Gölün’e kendi aracınız ile gidebilirsiniz. İstanbul tarafından gidilmek istenirse Sakarya – Bilecik Antalya otoyolundan, Kocaeli üzerinden D100 karayolunu kullanarak gidebilirsiniz.

Sabahattin Birinci’nin Hakkı Tank ile röportajına bu linkten ulaşabilirsiniz: https://fb.watch/5v_MLjOVgy/