Sağlıkta şiddet önlenmeli

Paylaş:

Sağlıkta şiddetin bir ülke sorunu haline geldiğini belirten Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, hastasının saldırısına uğrayan doktor ve tıp çalışanlarının bu mağduriyetlerine çözüm bulunmasını isteyerek saldırı olaylarını kınadı.

FEDAKARCA  ÇALIŞIYORLAR

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Doktorlarımız Türkiye’nin dört bir yanında kendi sağlıklarını, kendi canlarını tehlikeye atacak biçimde, büyük bir fedakarlıklarla çalışıyor. Ancak ülkemizde sağlıkta şiddet ciddi bir sorun haline geldi. Giderek artan sağlık çalışanlarına şiddet olayları son derece üzücü bir tablo ortaya koyuyor. Bu sorunun çözümüne yönelik ciddi bir tedbir ve önleyici çalışmalar yapılmalı” dedi.

Dr. Muzaffer Coşkun – Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı

CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Son olarak, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik bölümünde meydana gelen olayda bir hasta, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender’e bıçakla saldırmıştı. Hastasından böylesi insanlık dışı saldırı gören bir doktor nasıl görev yapabilir. Doktorlar, can güvenliği tehlikedeyken onlardan nasıl hizmet beklenebilir. Bu şiddet olaylarının önüne geçilmesi için bir an önce gerekli çalışmalar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik bölümünde meydana gelen olayda hasta Bayram Nargüner, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender’e bıçakla saldırmıştı. Doktor İskender, saldırıda sırtının sağ bölümünden ve sağ elinden bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. İskender, hastanenin acil servisinde ilk tedavisi yapıldıktan sonra ameliyata alınmıştı. Bayram Nargüner, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine götürülmüştü.