Sakarya Kent Konseyi soykırım açıklamasını kınadı

Paylaş:

ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’nin Ermenilere soykırım yaptığı asılsız iddasını içeren açıklamalarına Sakarya Kent Konseyi’nden tepki geldi.

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, “Milletimizi soykırım yapmakla suçlayan ABD ve şürekası öncelikle, Vietnam, Kore, Afganistan, Irak ve Japonya’da katlettiği milyonlarca insan ile 15 milyon Kızılderili’nin soykırımlarının hesabını vermelidir” dedi.

‘TARİHİN HİÇ BİR DÖNEMİNDE ARKADAN VURMADIK’

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Biden’ın Türkiye’yi soykırım yapmakla suçlayan yaklaşımına sert tepki göstererek, kınama mesajı yayımladı. Başkan Çileli açıklamasında, “1915 yılından 844 yıl önce Anadolu topraklarına ayak basan milletimiz, tarihinin hiçbir döneminde zulüm ve soykırım yapmamış bilakis gittiği her yere huzur ve medeniyet götürmüştür. Üstelik aynı coğrafyayı paylaştığı insanlara hamilik ederek, birlikte yaşadığı hiçbir millete hainlik edip arkadan vurmamıştır.

YAPTIKLARININ HESABINI VERMELİLER

Milletimizi soykırım yapmakla suçlayan ABD ve şürekası öncelikle, Vietnam, Kore, Afganistan, Irak ve Japonya’da katlettiği milyonlarca insan ile 15 milyon Kızılderili’nin soykırımlarının hesabını vermelidir.

Sakarya Kent Konseyi olarak tarihte ve günümüzde milletçe verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Bu nedenle, milletimize yapılan suçlamaları reddediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Joe Biden – ABD Başkanı