‘Bu iftiralar bizi yıldıramaz’

Paylaş:

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin ‘soykırım’ ifadesi kullanmasına sert tepki gösterdi. Coşkun, “Tarihi gerçekleri çarpıtan bir iftira olarak her sene yapılan bu düşmanca açıklamaları şiddetle kınıyoruz” dedi.

TEPKİLER ÜST ÜSTE GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’nin Ermenilere soykırım yaptığı asılsız iddasını içeren açıklamalarına her kesimden tepkiler yağıyor. ABD Başkanı’nın mesnetsiz iddialara dayanan açıklamasına bir tepki de Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Dr. Dr. Muzaffer Coşkun, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları hakkında yaptığı talihsiz açıklamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek bu iftirayı şiddetle kınadıklarını ifade etti. 

‘ÖNCE KENDİLERİNE BAKSINLAR’

Böyle asılsız açıklamaların Türkiye Cumhuriyeti açısından yok hükmünde olduğunu belirten Başkan Coşkun, “Türklerin mayasında adalet ve merhamet vardır. Geçmişimizde asla ırkçılık, soykırım ve zulüm yoktur. Tarih bizi daima adalet, cesaret timsali ve mazluma uzanan el olarak yazmıştır. ABD, önce kendi kanlı tarihi ile yüzleşsin. Türkiye’yi soykırım yapmakla itham eden Amerika; Vietnam’da 4 milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya ve Laos’ta 1 milyon, Afganistan’da 1,5 milyon, Irak’ta 1 milyon, Hiroşima ve Nagazaki’de 350 bin ayrıca 15 milyon Kızılderili’yi katletmiştir” dedi.

‘DÜNYA BARIŞI İÇİN AYAKTAYIZ’

Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların özel bir gayret içinde olduğuna dikkat çeken Başkan Coşkun, “Türkiye’yi dünya kamuoyuna kötüleme çabaları boşunadır. İnsanlık dışı vahşetlerle dolu geçmişi olanların bu art niyetli yaklaşımları mesnetsiz bir iftiradır. İyi bilinsin ki, dünyada mazlumların ve insanlığın umudu olan bir ülkeyi hainlerin bu iftiraları yıldıramaz. Özgürlük ve barışı şiar eden kadim medeniyetin mensupları olarak, bölgemiz ve dünya barışı için dimdik ayaktayız” ifadelerine yer verdi.