Taraklı’yı çöp götürüyor!

Paylaş:

Sakin şehir ünvanıyla ünlü Taraklı ilçesi, nehir kenarında biriken çöp dağlarının çirkin görüntüsü ile bu ünvanına gölge düşürdü. Çöp yığınlarının uzun süredir toplanmayışı ilçede tepkilere neden oluyor.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Sakarya’nın şirin ilçesi Taraklı, istenmeyen görüntülere sahne oldu. İlçenin girişinden geçen dere yatağı bölgeye atılan çöplerle çevrilmiş durumda. Göynük’e akan dere, çevreyi kirleten atıkları Geyve ilçesinin mahallelerine kadar taşıyıp hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de bölgenin tarım ve hayvancılığına zarar veriyor. 

Çevreye yayılan pis kokulardan ve çirkin görüntülerden rahatsız olan vatandaşlar, bu sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

DOĞAL YAPI BOZULUYOR

Uzun süredir biriktiği belli olan çöp yığınlarının görüntülendiği Taraklı’da, vatandaşlar bu durumdan son derece rahatsız oluyor. İlçenin tarihi ve doğal dokusunu bozan bu ihmalin bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekleyen vatandaşlar yetkililerden, doğayı tahrip eden, insan ve çevre sağlığına zararlı bu çöplerin kaldırılmasını istedi.