‘‘Tepeli Kostüm Güvercinleri’’ bu festivalde yarışacak

Paylaş:

Sakarya’da güvercin severleri bu pazar günü heyecanlı bir festival bekliyor. Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği tarafından düzenlenen ‘‘Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’’nde yapılacak yarışmalarda yetiştiricilere sürpriz hediyeler verilecek. Dernek Başkanı Metin Yılmazer, ‘Tüm halkımızı festivalimize davet ediyoruz’’ dedi.

Sakarya her yıl üst üste düzenlenen ‘’Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’’ ile bu alanda söz ettiren iler arasında yer alıyor. Sakarya’da güzel ve etkin faaliyetleri ile öne çıkan Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği ‘Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’ için tüm hazırlıklarını tamamladı.

FESTİVAL HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yılmazer, festival öncesi yaptığı basın açıklamasında, bu dev etkinliğin amacı ve düzenlenen programı hakkında bilgi verdi.

Başkan Yılmazer, yeni arkadaşlıklar kurulmasına, dostlukların pekişmesine, birlik ve beraberliğin artmasına, Sakarya’nın tanıtılmasına, hayvan sevgisinin arttırılmasına yönelik çalışmaların her geçen yıl daha da artarak büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Güvercinin bir dostluk ve bir barış simgesi olduğunu belirten Başkan Yılmazer, “Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği olarak, artık geleneksel hale gelmiş olan, ilk ikisini dernek statüsü kazanmadan yaptığımız festivalimizin, dernek statüsü kazandıktan sonra da 4.sünü bu yıl 26 Kasım 2023 Pazar günü düzenleyeceğiz.

TKGD Başkanı Metin Yılmazer

AMAÇ BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMAK

Güvercin sevdalısı dostlarımızla ortak olan hobimiz; farklı illerde, farklı bölgelerde hatta farklı ülkelerde yaşayan insanları, farklı siyasi görüşe ve dünya görüşüne sahip olan insanları, farklı dilleri konuşan farklı dinlere mensup insanları bir araya getirebilme özelliğine sahip. Bu açıdan bakıldığında güvercinin barışın simgesi olması çok anlamlı. Düzenlediğimiz festivaller ile birlikte insanlar arasında birleştirici ve bütünleştirici özelliğe sahip olan hobimizi geliştirmek, yaşatmak ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.

Farklı Irkları besleyen güvercin severlerin katılacağı festivalimiz kapsamında, sadece ‘Künyeli Öntepe ve Çifttepe’ diye tabir edilen, Tepeli Kostüm Güvercinlerinin 14 ayrı kategoride, kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlanacağı bir yarışma olacak. Her Kategoride 1, 2 ve 3. seçilen güvercin yetiştiricilerine kupa ve sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca Tepeli Kostüm Güvercinlerinin, “MASA SALIMI” diye adlandırdığımız sergileri olacak’’ dedi.

2022 yılında düzenlenen festivalde, Türkiye’de gelmiş geçmiş en yüksek fiyata (1.000.000TL – Bir milyonTürkLirası) bir kostüm güvercini alıcı bulmuş ve sergilenmişti. Bu Festivalin MASA SALIMI Programında, geçen yılki rekorun fazlasıyla kırılacağı bekleniyor.

1500 GÜVERCİN SERGİLENECEK

Festivale yoğun bir katılım beklediklerini belirten Başkan Yılmazer, “Derneğimizin oluşturduğu Künyeleme Sisteminin, 53 farklı ilden ve Almanya’dan 1041 üyesi bulunmaktadır. Çok sayıda güvercinin yarışacağını, en az 1500 kadar da güvercinin sergileneceğini tahmin ettiğimiz festivalimizde, puanlamaları Türkiye’nin farklı İllerinden gelen, 12 kişilik Hakem Heyeti yapacak.

Önceki yıllardaki katılıma bakarak değerlendirdiğimizde, Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere, 1000 kişinin üzerinde ziyaretçimiz olacağını tahmin ediyoruz. Son 4 aydır yaptığımız festival hazırlık çalışmalarımıza olan ilgi ve destek çok büyük.

Festivalimiz, 26 Kasım 2023 Pazar Günü, Ozanlar Mahallesi, Karakamış Caddesi üzerinde bulunan, CAN DÜĞÜN SALONU’nda olacaktır.

Festivalimiz pazar günü, sabah saat 08:00 da başlayacak ve 17:00 da sona erecektir’’ diye konuştu.

FESTİVAL İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Festival için gerekli tüm hazırlıkların eksiksiz yapıldığını belirten Başkan Yılmazer, “Düzenleyeceğimiz organizasyonda, 5199 Sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” uyarınca gerekli tüm önlemler alınmıştır.

Şenlik havasında tertiplenen bu tip organizasyonların, yeni arkadaşlıklar kurulmasına, dostlukların pekişmesine, birlik ve beraberliğimizin artmasına, İlimizin tanıtılmasına, hayvan sevgisinin arttırılmasına ve severek beslediğimiz güvercin ırklarının korunup geliştirilmesine katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Bu sorumlulukla, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarımız yürütüyoruz.

Tüm halkımızı festivalimize davet ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

TEPELİ KOSTÜM GÜVERCİNLERİ DERNEĞİ
Yönetim Kurulu Başkanı Metin YILMAZER
0532 437 87 35