Zincire vurulmuş çarşaflı kadın temsiline tepki

Paylaş:

Devlet- i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak,  Balıkesir Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törende;  temsilde çarşaflı bir kadının zincire vurulması gösterisini şiddetle kınadıklarını açıkladı.

‘BAŞARAMAYACAKSINIZ!’

Devlet- i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak, “Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla CHP’li belediye tarafından düzenlenen sözde tören adı altında dinimize kadınlarımıza hakaret eden zihniyetlere sesleniyorum; Başaramayacaksınız! Bu necip milletin değerlerine zarar veremeyeceksiniz. Gücünüz yetmez” dedi.

SÖZDE ORGANİZASYON

Olaya tepki gösteren Çolak; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesi’nce hazırlanan, temsilde çarşaflı bir kadının zincire vurulması, ne anlatılmak istenirse istensin, ne dinimize uygun ne örf adetimize. Peygamber Efendimiz de (s.a.v) buyurduğu gibi ‘Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!’ Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.’ buyurmuştur. Fakat anlıyoruz ki sözde organizasyonu düzenleyen şahıslarda ne asalet ne de şeref bulunuyor.

KADINLARIMIZA SAYGISIZLIK

Daha söylenecek o kadar çok söz var ki dilim varmıyor. Anadolu’nun cesur, yiğit, kahraman kadınlarına kıyafetleri üzerinden yapılan saygısızlığı, çirkinliği savunan zihniyeti içtenlikle kınıyorum. Çarşaf çıkınca çağdaş olduğunu sanan aciz insanlar Kurtuluş Savaşında, Çanakkale savaşında cepheye mermi taşıyan Halide Onbaşı, Nezahat Onbaşı, Şerife bacı, Fatma Seher Erden ( Erzurumlu Kara Fatma), Halime Çavuş ve daha yüzlercesi… Hiç mi tarihinizden yüzünüz kızarmıyor. Bu vatan uğruna can veren binlerce analarımız kardeşlerimiz ablalarımız var. Azıcık edep, ya hu edep” ifadalerini kullandı.