Gül yüzlü, güler yüzlü ağabeyimin ardından…

Paylaş:

“Şüphesiz her nefis ölümü tadacaktır”… Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz…

Ailemizin değerli ferdi, ağabeylerimin ortancası Abidin Birinci, her fanî gibi Rahmeti Rahman’a kavuştu… Dualarımızla son yolculuğuna uğurladığımız canımız ağabeyimizden biz razıyız, Allah da ondan razı olsun…

Hayatı boyunca her şart ve her ortamda Hakkı üstün tutan, tüm insanlığı kuşatacak Adil bir Düzenin tesisi için canıyla ve malıyla cihad eden, Millî Görüş’ün çınarlarından canım ağabeyim; ruhun şâd olsun.

İyi bir aile babası, iş ve siyasi hayatında sevilen sayılan, kimsenin hakkını yemeyen, mazlumların hakkını koruyan, ihtiyaç sabinin yardımına sessizce koşan, herkese güleryüz gösteren, kimseyi incitmeyen, toplumun derdiyle dertlenen, vicdan sahibi, Allah’a ve ahiret gününe iman eden iyi bir müslüman olarak rabbine kavuştun… Allah bizlere de senin gibi olmayı nasip etsin.

Dava adamı olmak kolay değildir. Dava adamı zor zamanların adamıdır. O, “Davam” diyerek hayatının sonuna kadar siyaset yaptı. Gençlik yıllarından bu yana Millî Görüş davasına hizmet etti… ve hep, “Ömrü yaşanmaya değer kılan şey dava adamı olmaktır” diye düşündü. Toplumda hakkın, iyinin, doğrunun, faydalının hâkim olması için gecesini gündüzüne katan bir dava adamı oldu…

“Yüreğinde iman gibi bir güneşi taşıyanlar, insanlığın dünya ve ahiret kurtuluşu için omuzunda bir dava taşımaya seve seve razı olurlar.”  İşte O da, teşkilatlarda görev yaptığı sürece hizmetlerinden dolayı, herkesin sempatisini kazanmış dava adamlarındandı… Ömrü boyunca, Dünya’daki İslami ülkelerini birleştirerek adil yeni bir dünya kurmayı amaçlayan Millî Görüş hareketinin daima bir neferi oldu.

Sıkı bir Millî Görüşçü olarak; Türkiye’nin kendi insani ve ekonomik gücü ile kalkınabileceğini, öz değerlerini koruyup ve arkasına tarihinin verdiği kuvveti alarak daha hızlı adımlarla yürüyebileceğini savundu.

Ne mutlu, ömrünü Allah yolunda davasına adayanlara… 

Rabbim sana rahmet ve mağfiret eylesin, mekânın cennet olsun canım ağabeyim.

– TEŞEKKÜR – 

10 Eylül 2021 Cuma günü ebediyete uğurladığımız,

BİRİNCİ Ailesinin değerli büyüğü, sevgili ağabeyim;

Mali Müşavir, SP Adapazarı eski İlçe Başkanı, Millî Görüş’ün gülen yüzü

ABİDİN BİRİNCİ’nin 

vefatı nedeniyle yakın ilgilerini esirgemeyen,

Başsağlığı dilekleri için arayarak acımızı paylaşan,

Kederli günümüzde hanemize gelerek bizi yalnız bırakmayan,

Cenazemize uzaktan yakından katılan, 

telefon ve sosyal medya aracılığı ile taziyelerini bildiren;

tüm iş ve siyaset dünyası ile dost, akraba ve sevenlerimize 

sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Sabahattin BİRİNCİ ve BİRİNCİ AİLESİ