Atakan Çelik’e ‘Puşide-i Siyah’ ödülü

Paylaş:

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Yüzyıllık vefa, yüzyıllık farkındalık” projesi kapsamında;100 yıl önce TBMM’de alınan ‘Puşide-i Siyah’ kararının halı üzerine tıpkı basımını, AA TBMM Muhabiri Atakan Çelik’e takdim etti. Bu ödül karşısında duygularını ifade eden Atakan Çelik, “Belki de hayatımın en anlamlı ödüllerinden birini aldım” dedi.

100 YIL ÖNCESİNİN ANISINA

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Yüzyıllık vefa, yüzyıllık farkındalık” projesi kapsamında, 15 Temmuz gecesi TBMM’ye gelerek Meclis kürsüsünün yeniden siyah örtüyle örtülmesine engel olan ve bugün de görev yapan 41’i AK Parti’li, 13’ü CHP’li, 3’ü MHP’li olmak üzere 57 milletvekili ile o gece Meclis çatısı altında çalışan basın mensuplarına, 100 yıl önce TBMM’de alınan ‘Puşide-i Siyah’ kararının halı üzerine tıpkı basımını kendilerine takdim etti.

TARİHΠ OLAYIN HİKÂYESİ: Cumhuriyet henüz kurulmamış Bursa (20 Temmuz 1920’de) işgal edilmiş. Bunun üzerine Meclis kürsüsüne ‘Puşide-i Siyah’ örtülmüş. Ne zaman ki ülke kurtarılmış ve Meclis açılmış o gün Meclis kürsüsünden ‘Puşide-i Siyah’ kaldırılmış.

‘ONUR DUYDUM’

15 Temmuz gecesi vatanseverlik ruhuyla, meslekî üstün gayret ve başarılı bir gazetecilik örneği göstererek bu ödüle layık görülen Sakaryalı, Anadolu Ajansı TBMM Muhabiri Atakan Çelik, “Meclis çatısı altında böyle bir ödülü almaktan onur duydum. Belki de hayatımın en anlamlı ödüllerinden birini aldım. Bu ödülü gazeteci arkadaşlarım adına Kuruluş, Kurtuluş ve Diriliş şehri Bilecik Milletvekili Selim Yağcı beyden almaktan onur duydum” ifadelerini kullandı.