TÜYİSEN tek çatı altında güç birliği oluşturdu

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin üst düzey standartlarda konaklamasına olanak sağlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren özel yurtlar, TÜYİSEN çatısı altında buluşarak güç birliği oluşturdu.

2019-2020 Eğitim yılında Sakarya Üniversitesi’ni (SAÜ) kazanan öğrencilerin üst düzey standartlarda konaklamasına olanak sağlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren özel yurtlar, Tüm Yurt İşverenler Sendikası (TÜYİSEN) çatısı altında buluşarak güç birliği oluşturdu.

KAÇAK VE RUHSATSIZLARA KARI TEK YÜREK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜYİSEN Sakarya İl Başkanı Akif Akyıldız; bu yıl Sakarya Üniversitesi ile yakın iş birliği içerisinde olan yurtlarının üniversite içerisinde tanıtım faaliyetlerini birlikte yaparak, Sakarya’ya gelen öğrenci ve velilerin ruhsatlı ve denetim altında bulunan yurtlarda konaklamasına olanak sağlandığını söyledi.

19-23 Ağustos Sakarya Üniversitesi kayıt haftasında TÜYİSEN’e bağlı yurtlara kapılarını açan ve tanıtım faaliyetlerine destek veren Genel Sekreter Yaşar Kahraman’a faaliyet sonunda ziyaret eden  TÜYİSEN üyeleri tarafından çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

Faaliyet sonunda TÜYİSEN yetkililerinin yaptığı açıklamada, Sakarya’ya gelen veli ve öğrencilerimizin doğru, kaliteli ve güvenli barınma yeri arayışında MEB’e bağlı yurtları tercih etmelerinin önemi vurgulanarak; Sakarya genelinde bulunan kaçak ve ruhsatı olmayan yerlerin tercih edilmemesinin altı çizilerek, bu işletmelerin denetim altında olmadığı için veli ve özellikle de öğrenci mağduriyetlerinin yaşanacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yurtların teşvik edilmesinin önemine değinen TÜYİSEN Sakarya İl Başkanı Akif Akyıldız, sektörün önünün açılabilmesi için Kamuya maliyeti öğrenci başına yıllık yaklaşık 12.000 TL olan KYK Yurtlarının sürekli kapasite artırması yerine denetimli MEB yurtlarına da Vakıf yurtlarına verilen barınma ve yemek desteğinin kendilerine de verilmesinin önemini vurguladı.

İl Başkanı Akyıldız, “MEB’e bağlı özel yurtlara devlet desteği ile hem sektörün önü açılacak hem de vakıf yurtlarına verilen devlet desteğinden MEB’e bağlı yurtları tercih eden veli ve öğrencilerin de faydalanması sağlanacaktır. Ayrıca TÜYİSEN çatısı altında toplanan Yurtların, Milli Eğitim Bakanlığ’ına bağlı faaliyet gösteren Özel Okullara %50 indirimli verilen su tarifesinin kendileri içinde uygulanması taleplerini önümüzdeki günlerde Sakarya Büyükşehir Belediyesine ileteceğiz” diye konuştu.

Levent CANDAN / Sakarya