Yozgatlılar Derneği’nden muhteşem açılış

Paylaş:

Sakarya Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni hizmet binası görkemli bir törenle dualar eşliğinde açıldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Derneğin Serdivan İlçesi’ndeki yeni hizmet binasının açılışına İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu (DUYKON) Genel Başkanı ve İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, Yozgatlılar Vakfı Başkanı Durak Turan Düz, Ankara Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Koç, DUYKON Ankara Temsilcisi İbrahim Çetin, Kayseri Yozgatlılar Federasyon Başkanı Mustafa Özcan, Başkan Vekili Deniz Çağan, Kocaeli Yozgatlılar Derneği Başkanı Enver Uyar, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SASTOP Başkanı Av. Önder Döker, TKGD Başkanı Hülya Lüleci,  Valilik Basın Müdürü Hüseyin Bahar, Adem Şenel  hocanın yanında siyaset, sağlık, iş dünyasından çok sayıda davetli ve ilimizde yaşayan Yozgatlılar katıldı.

KÜLTÜR MOZAİĞİ ŞEHİR

Protokol üyelerinin katılımı ile beraber yapılan dua sonrasında kurdele alkışlar eşliğinde kesildi. Dernek Başkanı Günay Yazıcıoğlu; “Sakarya kültür mozaiği bir şehir. Gurbette ki Yozgatlılar olarak şehrimin kültürüne, kardeşlik iklimine katkı sunmak için çalışmalar yaptık. Bundan sonra da imkanlarımız dahilinde katkı vermeye devam edeceğiz. Sakarya ülkenin hatta dünyanın birçok yerinden göç edip gelenlerin oluşturduğu bir şehir. Kardeşlik hukukuna uygun, kültür alışverişi yapılan bir şehre katık verebiliyorsak ne mutlu bize. Serdivan’daki yeni yerimizde misafirlerimizi ağırlamaya gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘HAYIRLI OLSUN’ DİLEKLERİ

Açılışa katılan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, hemşehrilerini bu güzel günlerinde yalnız bırakmayan Yozgatlı eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar da, “Dün İstanbul’daydık, bugün Sakarya’da uzun yıllar faaliyetlerini sürdüren Yozgatlılar Derneğimizin yeni hizmet binasının içilişini yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Birlik ve beraberliğin en güzel temsil edileceği bir mekan olması dileklerimle Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi. Yozgat yöresinin leziz yiyeceklerinin ikram edildiği açılış, geç saatlere kadar yoğunluk içinde devam etti.