Adıyaman ‘Arifiyemiz için varım’ dedi

Paylaş:

Yerel seçimler yaklaşırken Arifiye Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan Sakarya Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (RATED) Başkanı Hüseyin Remzi Adıyaman, AK Parti Arifiye İlçe Başkanlığı’na giderek için aday adaylığı için resmî başvurusunu yaptı. Adıyaman mesajında, ‘‘Birikim ve tecrübelerimi, yeni ufuklara açık Arifiyemizin hizmetine sunmaya karar verdim’’ dedi.

2024 Yerel seçimleri için 9 Kasım 2023 tarihinden itibaren başlayan AK Parti’deki aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor. Sakarya’nın tanınmış sevilen ismi Hüseyin Remzi Adıyaman, Arifiye Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Arifiye İlçe Başkanlığı’na bugün kalabalık bir gurubun desteğinde aday adaylığı başvurusu için gelen Adıyaman ilçede yoğun bir ilgi ile karşılandı.

İlçe Başkanlığı önünde kendisini desteklemeye gelen, yakın arkadaş, dost ve basın mensuplarına hitap eden Adıyaman, tecrübelerini ve enerjisini Arifiye’nin geleceği için kullanacağını ifade ederek, “Uzun yıllar edindiğim meslekî ve sosyal tecrübelerimi aktif siyasete taşıyarak, gelişim ve yeni ufuklara açık Arifiyemizin hizmetine sunmaya karar verdim” dedi.

Adıyaman aday adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Aktif siyasete adım attığım bugünde, pazar günü olmasına rağmen uzaktan yakından zahmet ederek yanımda olduğunuz için ayrı ayrı her birinize teşekkür ediyorum. 1970 yılında doğduğum, büyüdüğüm, bugüne kadar bilfiil yaşadığım Arifiyemizin 24 mahallesini adım adım gezmiş, her sokağında hatırası olan bir kardeşinizim.

53 yıllık hayatımda çok sayıda ülke ve şehir gezme fırsatı buldum. Bu ziyaretlerimde çevre ve şehirciliğe dair derin gözlemlerde bulundum. Uzun yıllar edindiğim mesleki ve sosyal tecrübelerimi aktif siyasete taşıyarak, gelişme ve yeni ufuklara açık Arifiyemizin hizmetine inşallah sunmaya karar verdim. Bu kararın şahsi bir arzudan ziyade siz değerli Arifiyeli hemşehrilerimin geniş teveccühünün bir sonucu olduğunu ifade etmek isterim.

Tabii ki karar ve son karar, AK Partimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olup, çıktığımız bu yolda her daim alnımızın ak yüzümüzün pak kalmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu temenni ve düşüncelerle konuşmamalarıma son verirken hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum, kalın sağlıcakla.”

Hüseyin Remzi Adıyaman Kimdir?

1970 yılında Arifiye‘de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Arifiye ve Adapazarı’da tamamladı. Dinî ve manevî terbiyesini çocukluk yıllarında, çevresinde ‘Osmanlı Kadını’ olarak tanınan annesinden aldı. 15 yaşında iken kaybedeceği babasından ise hayata ve dış dünyaya dair ilk görgüsünü edindi. Adapazarı Belediye Konservatuvarı’nda müzik öğrenimini gördü.

SRT, RADYO PAK, HÜR RADYO TV A.Ş. gibi çeşitli medya kuruluşlarında reklam-satış ve pazarlama müdürlüğü, genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. KENT TV, SRT ve KANAL 54 gibi televizyon kanallarında hem kendi ismiyle hem de çeşitli başlıklarda televizyon programları hazırladı ve sundu. Yerel yönetimler ve STK temsilcilerinin konuk edildiği bu programlar sayesinde Sakarya genelinde büyük bir tanınırlığa kavuştu. İçerik, prodüksiyon ve reyting yönlerinden elde ettiği başarı ve tecrübe kendisine ulusal kanalların yolunu açtı.

EUROTÜRK ve HABER 7 için televizyon programları hazırladı ve sundu. Aynı zamanda organizasyon alanında faaliyet göstereceği REM AJANS’ı da da yine bu yıllarda kurdu. REM AJANS ve İKİ REKLAM – ORGANİZASYON isimleriyle çeşitli tür ve hacimlerde 500’den fazla organizasyona imza attı. Kamu kurum ve kuruluşlarının kültür-sanat etkinliklerini hazırlayıp uyguladı. Toplu açılışlardan sportif etkinliklere kadar geniş bir yelpazede organizasyonlar kurguladı ve yönetti. Adapazarı, Akyazı ve Hendek Belediyeleri’nin kültür-sanat programlarını projelendirdi ve uyguladı.

2008 yılında ilçe statüsü kazanan Arifiye’nin ilk ve tek medya organı olan ARİFİYE HABER gazetesini kurdu ve kendisinin de bir sakini olduğu bu ‘yeni’ ilçenin yerel medya organı olarak kent kimliğinin olgunlaştırılmasına öncülük etti. Yerel ve genel seçimlerde bir çok Sakaryalı siyasetçinin seçim çalışmalarını üstlendi, PR ve medya planlama süreçlerini yönetti.

2010 yılında PLANT PEYZAJ VE SÜS BİTKİCİLİĞİ DERGİSİ’ni yayımlamaya başladı. Dergi öncülüğünde PLANT AKADEMİ adı altında kırktan fazla üniversitede söyleşiye katıldı ve çeşitli başlıklarda yüzden fazla seminer verdi. Plant Dergisi ve Plant Akademi ile yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademisyen, bürokrat, teknokrat, üretici ve yatırımcıyla ikili ilişkiler geliştirdi. Türk peyzaj ve süs bitkiciliği sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla sektör paydaşlarının taltif edilerek sektörel devamlılığını ve büyümenin teşvik edilmesi amacıyla iki yılda bir verilen PLANT ÖDÜLLERİ’ni organize etmeye başladı.

“Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüller Türk Peyzaj ve Süs Bitkiciliği sektörünün kurumsallaşmasına ciddi anlamda katkı sağladı. Aynı zamanda Sakarya merkezde sürdürdüğü yayın ve organizasyonları aracılığıyla Arifiye-Sapanca bölgesinin sektör içindeki ulusal ve uluslararası konumunun güçlenmesinde öncü rol üstlendi. Plant Dergisi imtiyaz sahibi ve seçici kurulun doğal üyesi sıfatıyla; il ilçe ve büyükşehir belediyelerinin park bahçe uygulamalarını ve ar-ge faaliyetlerini ödüllendirerek yerel yönetimlerin yeşil alan programlarını görünür kıldı.

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle Eylül 2018’de ilk kez Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ni organize etti. Kısa sürede peyzaj ve süt bitkiciliği sektörünün buluşma noktası haline gelen festival, üçüncü yılın ardından PSB ANATOLIA Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’na dönüştü. Fuar, 2023 yılında ‘uluslarası’ statü kazandı Eylül 2023’te üçüncü kez düzenlenen Uluslararası PSB ANATOLIA FUARI, 35 bine yakın ziyaretçiyle Türkiye’nin peyzaj ve süt bitkiciliği alanındaki en büyük ihtisas fuarı ve ticari organizasyonuna dönüştü. Sektör profesyonellerinin yanı sıra yurt genelindeki yerel yönetim temsilcilerinin de ilgi odağı haline geldi.

Halen Avrupa’dan Türk Cumhuriyetlerine, Rusya’dan Arap Yarımadası’na kadar dünyanın çeşitli üretim ve ticaret havzalarındaki yabancı yatırımcılara birebir ziyaret ve sunumlar gerçekleştirmekte, Türk Peyzaj ve Süs Bitkiciliği sektörünün tüm bileşenleriyle tanıtımında aktif olarak çalışmaktadır. Öte yandan, 2013’ten beri Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir. Ailesi ile birlikte Arifiye’de ikamet eden Adıyaman evli olup, iki evlat ve bir torun sahibidir.