AFAD Sakarya’ya ‘Köpekli Arama Timleri’ sınav yetkisi

Paylaş:

AFAD Başkanlığı tarafından Köpekli Arama Timleri sınavlarını yapma yetkisi 2 yıllığına Sakarya AFAD İl Müdürlüğü’ne verildi.

Köpekli Arama Timleri sınavlarını yapma yetkisinin Sakarya AFAD İl Müdürlüğü’ne verilmesinin ardından, 2021 ve 2022 yıllarında yapılacak olan sınavları Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu Başkanlığında oluşturulan Komisyon tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

ARAMA KURTARMA BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE TOPLANTI

Sakarya AFAD İl Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “İlk Komisyon toplantısı 7 Haziran Pazartesi günü Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve Sakarya AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ankara AFAD İl Müdürlüğü, Samsun AFAD İl Müdürlüğü, İstanbul AFAD İl Müdürlüğü, Afyon AFAD İl Müdürlüğü, Bursa AFAD  İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden katılan komisyon üyeleri ile Arama kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde toplandı.

Üç gün sürecek olan toplantıda sınav süreci ile ilgi kararlar, süreçle ilgili iş ve işlemlerin nasıl yürütüleceğiyle ilgili konuları içeriyor. Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı sonucunda sınavda başarı sağlayan Köpek ve eğitmenlerine sertifika verilerek olası afet ve acil durumlarda sahada görev alabilmelerine olanak sağlayacak” ifadelerine yer verildi.

ULUSLARARASI STANDARTLARA ULAŞMAK

Açıklamanın devamında, sınavların temel amacının; olası afetlerde tüm arama köpeklerinin aynı standartlarda ve aynı verimlilikte çalışabileceğini belgelemek, bu alanda uluslararası kabul edilmiş standartlarda kapasiteye ulaşmak olduğu vurgulandı.

ÜLKE GENELİNDE GEÇERLİ SERTİFİKA VERİLECEK

Bu sınavın yılda en az 1 defa yapılması planlandığı belirtilirken. Yapılan sınav sonucunda başarılı olan köpek eğitmenlerine ve köpeklere Sakarya Valiliği Başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından sertifika verilecek. Bu sertifikalar ülke genelinde geçerli olacak.