AFGD’den bayram etkinliği

Paylaş:

Afet Gönüllüleri Derneği Sakarya Şubesi yönetimi ve üyeleri Ramazan Bayramı’nda dernek binasında biraraya gelerek bayramlaştı. Bayramın birinci günü Sakarya Valiliği’nin Adapazarı Ormanpark’ta düzenlediği bayramlaşma törenine katılarak protokol ile bayramlaşan AFGD, daha sonra dernek binasında bayramlaşma programı düzenledi.

KAHRAMANLAR BAYRAMLAŞTI

Doğal afetlerde, arama ve kurtarma gerektiren tüm olaylarda gönüllü olarak çalışanların oluşturduğu Afet Gönüllüleri Derneği, Ramazan bayramı etkinliklerine katıldı. Aralarında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 illi etkileyen deprem felaketinde, büyük fedakârlıklarla bölgede varlık göstererek arama ve kurtarma çalışmalarına katılan kahramanların da bulunduğu AFGD üyeleri ve yönetimi, Sakarya Valiliği tarafından bayramın birinci günü saat 11.00’de Adapazarı Ormanpark’ta düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Protokol ile bayramlaşan AFGD, aynı gün saat 14.00’te dernek binasında düzenlediği bayramlaşma programında üyeleri ve misafirleri ile bayramlaştı.

Bayramlaşma programına AFGD Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Samet Özkurt, Sakarya Şube Başkanı Mustafa Suiçmez, üyeler ve konuklar katıldı.

BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRİR

Yayımladığı bir mesajla üyelerinin bayramını kutlayan Afet Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Hüseyin Kaşkaş, bayramın milli birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti. Kaşkaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli üyelerimiz; bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki dayanışmayı pekiştirme günleridir. Sevginin, huzurun, sevincin ve saygının simgesi konumundaki bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

İslam âlemi olarak ülke genelinde yaşanan depremlerden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevginin, huzurun, sevincin ve saygının simgesi konumundaki bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Afet Gönüllüleri Derneği üyelerimiz olmak üzere Ramazan Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın ülkemize ve Türk İslam dünyasına sağlık, huzur, esenlikler getirmesini, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgi, barış ve hoşgörünün hakim olduğu nice bayramlar diliyorum.”