Baro’dan ‘Enkaz Radarı’ uygulaması kullanımına davet

Paylaş:

Sakarya Barosu, deprem bölgesindeki gönüllüleri, avukatlarla birlikte yargı süreci için delillerin toplanmasına yardımcı olmak adına Türkiye Barolar Birliği’nin hazırladığı ‘Enkaz Radarı’ mobil uygulamasını kullanmaya davet etti.

TBB, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen binaların kayıt altına alınması amacıyla “Enkaz Radarı” isimli mobil uygulamayı kullanıma sundu. Enkazın yeterli teknik inceleme yapılamadan kaldırılmasının delillerin toplanmasını imkansız hale getireceği belirtilirken tüm şüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaşanan facianın sorumlularının cezasız kalmamasının delillerin sağlıklı şekilde tespit edilmesine bağlı olduğu vurgulandı.


İHMALLER ORTAYA ÇIKARILIYOR

Sakarya Barosu, afet bölgelerindeki delillerin toplanmasına yardımcı olmak için gönüllere, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak çağrıda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamada, “TBB olarak Enkaz Radarı uygulamasıyla göçük yaşanan her binayı kayıt altına alıyor, ihmalleri ortaya çıkarıyoruz.

Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz.

Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz. Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak” ifadeleri yer aldı.

Uygulamayı indirmek için:

IOS: http://tbb.av.tr/820

Android: Çok Yakında

http://tbbenkazradari.com.tr