‘Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet’

Paylaş:

Millet İttifakı Sakarya’da, Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın katılımıyla miting gerçekleştirdi. Kent meydanında Sakaryalılar’a hitap eden Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Sakarya’da düzenlenen mitingde konuştu.

Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen miting saat 17:45”te başladı. Mitingte sırasıyla Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Temel Karamollaoğlu ve son olarak Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

“HAK, HUKUK, ADALET”

Temel Karamollaoğlu’nun ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkeye iyiliği, sevgiyi, barışı, adaleti, insan haklarını getireceğim. Kim haksızlığa uğradıysa kapım ona açık olacak. 6 liderin görevi bu ülkenin sorunlarını çözmek. Biz paraya talip değiliz, biz 85 milyonun sorunlarına talibiz. Parayla pulla ilgimiz yok. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Hepinize sözüm var bu ülkeye baharlar getireceğim göreceksiniz. KPSS mağdurlarının sorunlarını biliyorum. Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet.

Bizim üretici kazanmıyor diğerleri kazanıyor. Şu hale bakın. Ülkenin tarım bakanı Venezuela’ya gidiyor, ‘buralarda tarım çok iyi’. Çiftçi niye tarıma küstü? Dünyada fındık üretiminde bir numarayız fındık fiyatlarını başkaları belirler. Fındık taban fiyatı 4 dolar karşılığı olacak. Elin oğlu bizden alıyor işliyor, milyar dolarlar kazanıyor. Bizim üreticimiz kazanamıyor”

“GAFFAR OKAN’IN VE SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ ADALETE TESLİM EDECEĞİM”

“Sinan Ateş’in kanı yerde kalmayacak. Bir yerde adaletsizlik varsa sonuna kadar üzerine yürüyeceğim. Sinan Ateş Ankara’nın göbeğinde vuruldu. Bugün yeni bilgiler de geldi. Şunu unutmayın: Bir insanın görüşü farklı olabilir, hepimiz aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. Neden düşüncelerine katılmadı diye bir kişi öldürülür? Buna izin vermeyeceğim. Gaffar Okkan’ın katillerini de Sinan Ateş’in katillerini de kulaklarından yakalayacağım ve adalete teslim edeceğim, hiç endişe etmeyin”

KARAMOLLAOĞLU:ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR

İki büyükşehir belediye başkanının ardından sahneye çıkan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise, “Bir kavga ortamı oluşturmaya zorluyorlar. Ama inşallah korkunun ecele faydası yok diye bir tabir yok. Bu korku bu arkadaşların siyasetteki sonlarını getirecek. Bu işi nasıl bırakacaklarını bilemiyorlar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Seçimin huzur içinde geçmesini arzu ediyoruz. Seçimin mutlaka huzurlu bir ortamda yapılması icab eder. Birbirimizle kavga etmeye gerek yok. Bir araya gelmemizin temel sebebi başkanlık sistemi. Bu sistemi değiştirip müzakere ortamının doğmasını sağlayacağız” diye konuştu.

İMAMOĞLU: BİZ ÇİÇEK ATARIZ

Erzurum mitingindeki saldırıya değinen Ekrem İmamoğlu, “Bizi taşlamaya çalışanlar olabilir. Bunları azmettirenler akıllarını çelenler vardır. Biz onlara taş değil çiçek atarız. Biz bu memleketi sevgiye boğacağız. Onlar gibi kafa göz yarmayacağız. Bırakın onların inançlarımız üzerinden milletimizi bölmeye çalışmalarını. Yollayacağız onları evlerine. Onlara kalırsa onlara oy verenler milli, vermeyenler değil. Bu kadar akıl yoksunu, bu kadar oy için her şeyi yapabilecek insanlar. Çünkü dertleri millet değil dertleri bu ülkenin sırtından rank elde etmiş insanların gelecek kaygıları” dedi.

YAVAŞ: HALK AZARLANIYOR

“Ne hakkınız var birbirimize düşman etmeye” ifadelerini kullanan Mansur Yavaş’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

İktidarı aldıktan sonra oy vermeyenleri de yaptığımız hizmetlerle bize oy vermediklerine pişman ederiz. Keşke verseydik dedirtiriz. Demokrasi böyle bir şey. Ne demek illet, zillet, vatan haini. Bunlar kimsenin ağzına yakışan bir şey değil. Ne hakkınız var birbirimize düşman etmeye.

Gençler azarlanıyor, halk azarlanıyor. Hiçbir zaman kendi suçları olmuyor. Ya dış güçler yapıyor ya başka bir şey. Halkım sizden özür diliyoruz, yanlış yaptık dediklerini duydunuz mu?”

Kemal Kılıçdaroğlu Sakarya mitinginde bir bakanını daha duyurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u işaret ederek, “Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak.” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’da düzenlenen bir mitingde vatandaşlarla buluştu ve ülkenin geleceği hakkında sözlerini paylaştı. Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarına kulak vereceğini ve Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasi, adalet, insan hakları ve özgürlükler konusunda gelişeceğine inandığını söyledi.

Konuşmasında, “Benim görevim cumhurbaşkanı yardımcılarıyla birlikte bu ülkenin sorunlarını çözmek. Biz paraya talip değiliz. Biz 85 milyonun sorunlarına talibiz” diyen Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemediğini ve yedirmeyeceğini vurgulayarak dürüstlük, adalet ve hakperestliği öne çıkardı.

Kılıçdaroğlu, KPSS mağdurlarının sorunlarına hak ettiği şekilde yaklaşılması gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet” dedi.

ENGİN ÖZKOÇ’A BAKANLIK YOLU

Ayrıca Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u işaret ederek “Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak” sözleriyle de halka seslendi. Depreme dayanıklı kentlerin nasıl yapıldığını göstereceklerini ve dürüst ve erdemli çalışmanın ne demek olduğunu göstereceklerini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tarım sektöründe öncü bir ülke olduğunu hatırlatarak, fındık üretimi konusunda dünya birincisi olduklarını söyledi. Fındık üreticilerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, fındık taban fiyatının 4 dolar Türk lirası karşılığı olacağı sözünü verdi.

Toplumsal birliktelik ve huzurun sağlanması için tüm kesimleri kucaklamak gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, kimseyi ayırmayacağını, ötekileştirmeyeceğini ve kin duymayacağını söyledi.

Son olarak basın özgürlüğünün önemine değinen Kılıçdaroğlu, politikacıların eleştirilere açık olması gerektiğini ve basının da rahatlıkla eleştirebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması, halkta umut ve heyecan yaratırken, Türkiye’nin geleceği hakkında pozitif bir vizyon çizerek, vatandaşların takdirini kazandı.