Çağlar Çolak: Adalet er ya da geç tecelli edecek

Paylaş:

Antalya’da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki yağıyor. Elmalı davası olarak gündeme giren olaya bir tepki de Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanlığı’ndan geldi. 

Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak yaptığı açıklamada, “İbreti alem için öyle bir ceza verilmeli ki bir daha kimse bırakın bu şekilde iğrenç bir olay yapmayı aklından bile geçiremesin” dedi.

Başkan Çolak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir çocuk düşünün yeşillik, park, uçurtma… Ailesinin resmini yapacakken, daha küçük yaşta  tecavüzcülerinin resmini yapıyor. Küçük yaşta çektiği sıkıntıları, görmemesi gereken olayları anlatmaya çalışıyor. “O daha çocuk ne anlar” diyoruz çoğu zaman. Fakat bir kez daha gördük ki çocukların yanında neler oluyorsa hafızasına kazınıyor.

ÇOCUK MASUMİYETİN SEMBOLÜ

Çocuk her devirde ailenin en mühim ferdidir. Zira ebeveynler çoğunlukla bütün hayatlarını çocukları için harcarlar. Biliyorsunuz ki ‘yemedim yedirdim, içmedim içirdim, giymedim giydirdim’ diye bir yaklaşımımız var. Bu yaklaşım aynı zamanda geleceğin teminatı olan çocuklarımıza verilen önemin göstergesidir. Dinimiz de masumiyetin ve günahsızlığın sembolüdür çocuk.

YANLARINA KALMAYACAK

Çocuk bir ülkenin, toplumun, medeniyetin teminatı olarak görülürdü Devlet-i Aliyye’de. Ömürleri bereketli ve mübarek olsun diye nice dualar okunur, hatimler indirilir, kurbanlar kesilir ve sadakalar dağıtılırdı. Ben inanıyorum ki yaptıkları yanlarına kalmayacak, adalet er yada geç tecelli edecek. İbreti Alem için öyle bir ceza verilmeli ki bir daha kimse bırakın bu şekilde iğrenç bir olay yapmayı aklından bile geçiremesin.

Rabbim tüm çocukları korusun.”

Elmalı davası nedir?

Türkiye’nin gündeminde yine çocuk istismarı var. Antalya’da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki yağıyor. #ElmalıDavası etiketiyle yapılan paylaşımlar sosyal medyada ilk sırada yer alıyor. 

Antalya’da 6 ve 9 yaşındaki iki çocuğa, anneleri Merve A. (27) ve üvey babaları Rahmi A. (25) tarafından cinsel istismarda bulunulması, mahkeme sürecinde ise iki sanığın tahliye edilmeleri yurt genelinde büyük tepkiye neden oldu. 

TÜRKİYE’Yİ AĞLATAN RESİM

Çocuklar yaşadıkları cinsel istismarı çizerek anlatmışlardı. Çocukların öz annesi ve üvey babasının serbest bırakılmasına yönelik tepkiler sosyal medyanın gündemine düştü.

1 Yorum

Yoruma kapalı.