Kent Konseyi’nden ‘Evde kal’ çağrısı

Paylaş:

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, koronavirüsü ile mücadelede sosyal izolasyonın önemine vurgu yaparak, tüm uyarılara rağmen vurdumduymazlık kurallara uymayanların tehdit oluşturduğunu  belirtti. Başkan Çileli, “Kısa bir süre sabretmek bize güzel günleri bir an evvel geri getirecek aksi davranışlarımız onulmaz acılar yaşatacaktır” dedi.

Bu konuda bir basın açıklaması yapan Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli,açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya ve ülkemiz birkaç aydır, bugüne kadar tanımadığımız bir virüs ve onun yol açtığı dünya çapında bir salgın hastalıkla boğuşmaktadır. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere konu ile ilgili bütün uzman ve kurumlar bu salgından kısa sürede kurutulmanın çaresinin izolasyon ve sosyal mesafeyi korumak olduğunu adeta haykırmaktadır.

SOSYAL HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Ancak yapılan bütün uyarılara, alınan bütün tedbirlere rağmen üzülerek gözlemliyoruz ki şehir merkezinde ve ana arterlerde azımsanmayacak sayıdaki hemşerilerimiz vurdumduymazlık içinde davranmaktadır. Hastalığın yüksek seviyede seyrettiği iller arasında ilk sıralarda yer almamıza rağmen, adeta yok sayılarak sosyal hareketlilik azami seviyede devam etmektedir.

İnsan için sağlıktan daha önemli ne olabilir.

Allah’ın bahşettiği sağlık nimetini korumak aynı zamanda bir kulluk görevi değil midir?

Böyle davranarak cansiperane bir şekilde kahramanca çalışan sağlık görevlilerimize, güvenlik güçlerimize, belediyelerimize, gönüllülere, stk’lara ve vefa grubu çalışanlarına haksızlık yapmış olmuyor muyuz?

SABREDERSEK GÜZEL GÜNLER GELECEK

Kent konseyi olarak diyoruz ki; Kısa bir süre sabretmek bize güzel günleri bir an evvel geri getirecek aksi davranışlarımız onulmaz acılar yaşatacaktır.

Mevlana’nın ifadesiyle “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var; karanlığın ardında nice güneşler var”

Bu düşüncelerle, sağlık çalışanlarımıza ve diğer görev yapan tüm birimlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarken dualarımızın onlarla birlikte olduğunu ifade ediyoruz. Halkımıza sabırlı olmayı kurallara uymayı, kendi, ailevi ve toplum sağlığı için bir kere daha hatırlatıyoruz.

Güzel günlerde birlikte ve el ele olmak istiyorsak bir kere daha haykırıyoruz ”EVDE KAL SAKARYA”.