Kırım Tatarları’ndan muhteşem buluşma

Paylaş:

İsmail Gaspıralı Kırım Türkleri Eğitim Kültür Derneği’nin düzenlediği ve Başkan Hakkı Karataş’ın organize ettiği Valide Sultan Gemisi Boğaz Turu Kırım Tatarları Buluşması etkinliği İstanbul’da yapıldı. Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen etkinlikte biraraya gelen Kırım Tatarları unutulmaz bir gün geçirdi.

Üsküdar’dan hareket ederek Boğazı turlayan Valide Sultan Gemisi, neşeli ve renkli bir güne sahne oldu. Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Canan Meşeli, sanatçı arkadaşları ile birlikte Qırım şarkıları ve sanat müziğini orkestra eşliğinde icra etti.

Kırımlı güzel Bilialova Kamila, geminin güvertesinde ”Titanic” pozu verdi…

Çok sayıda katılım sağlandığı Boğaz turunda gemiyi dolduran aileler gezi boyunca eğlenirken, İstanbul’un eşsiz güzel manzaralarında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Katılım sağlayan misafir dernekler:

Bursa Kırım Türkleri Derneği Başkan Yunus Güneri ve yönetimi. Düzce Kırım Türkleri Derneği Başkan Burhan Tutkun ve yönetimi. Yalova Çiftlikköy Kırım Türkleri Derneği Başkan Zeki Ertürk ve yönetimi. İstanbul Kırım Türkleri Derneği yönetimi Ergun Sevimsoy, Emre Turedi ve üyeleri.  Tatar SİAD Derneği Başkan Ali İlkbaş ve yönetimi. Afganistan Türkleri Dernekler Federasyonu Başkan vekili Yaşar Yıldız. Kırgızistan Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Nurlan Kırgız. MHP MYK Üyesi Bülent Maşaoğlu. Elçibey Vakfı Başkanı Agil Samedbeyli. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Yönetimi, İsa Yusuf Alptekin Vakfı Başkanı Cahit Dak. Beydili Türkmen Derneği Başkanı Muhammed Türkmen. Dünya Türkleri Derneği Başkanı Metin Özkan. Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi Genel Başkan yardımcısı Ağrı Karadağlı. DoğuTürkistan Liderlerinden merhum İsa Yusuf Alptekin’in torunu Pars Alptekin. Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer. Doç. Dr. Ömer Kul. Türk Dünyası ATR.TV, TRT WORLD Temsilcileri ve Amerika Kırım Türkleri Derneği Rustem Borluca.

Ayrıca Ukrayna’dan gelen misafirler, Türkiye’de bulunan soydaşları ile buluşurken bu buluşmaya vesile olan İsmail Gaspıralı Derneği Başkanı Hakkı Karataş ve yönetimine teşekkür etti.

Levent BAYRİ / Sakarya Haber Ajansı – Nedim Ergün KIRIMLI / LC Haber Ajansı – İstanbul