Mütercimler’e tepkiler çığ gibi!

Paylaş:

Bir televizyon programında Sakarya’ya yönelik ağır sözleri nedeniyle Erol Mütercimler’e tüm şehir ortak tepki gösterdi. Mütercimler hakkında çok sayıda suç duyurusu yapıldı

‘HESAP VERMELİ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya’ya yönelik ağır sözleri nedeniyle Erol Mütercimler’e tepki gösterdi. Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sarf ettiği sözler nedeniyle Mütercimler’i kınadığını belirterek, “Söylediği hadsiz, hukuksuz ve provokasyona açık sözleri nedeniyle hukuk önünde mutlaka hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Büyükşehir Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı yayın organları ve sosyal medya mecralarında sarf edilen, Sakarya’yı ve vatandaşları hedef alan olumsuz beyanların kabul edilemeyeceği belirtildi.

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da yaptığı yazılı açıklamada, kentin, birliğin, kardeşliğin, dostluğun, emeğin, ticaretin geçmişten bu yana örnek olduğu, bir kültür mozaiği, huzur ve kardeşlik coğrafyası olduğu anımsatıldı. Açıklamada, “Bu ve benzeri şekilde hakaret içeren her türlü olumsuz söylemi şiddetle kınıyoruz” denildi.

Tever ve Atabek’den suç duyurusu

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakaryalılar’a hakaret eden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Tever, “Erol Mütercimler’in hadsiz ve küstahça hakaretlerle hedef aldığı kardeşlik ve huzur coğrafyası Sakaryamız ile ilgili haddini aşan sözleri hakkında Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek ile birlikte Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Baro hakarete sessiz kalmadı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, 3 Eylül 2020 tarihinde bir televizyon programına konuk olan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler’in Sakarya ve Sakaryalılar’a ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Baro Başkanı Burak, Erol Mütercimler’in ifade özgürlüğü sınırını aştığını, Sakarya’ya ve Sakaryalılar’a alenen hakaret ettiğini belirterek, “03.09.2020 tarihinde bir televizyon programına konuk olan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, ifade özgürlüğü sınırını aşarak, programda Sakaryamıza ve hemşehrilerimize alenen hakaret ederek, aşağılamıştır. Öncelikle kendisinin bu sözlerini esefle kınıyoruz. Sakaryamız, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir coğrafyadır.

BİR OLMANIN DİĞER ADI

Türkiyemizin her şehrinden her kardeşimizle birlikte yaşadığımız bu kent birlik olmanın, bir olmanın diğer adıdır. Bir televizyon programında haddini aşarak, Sakaryamıza ve hemşehrilerimize yönelik provokasyonda bulunan kişilerin Sakarya’ya gelmediği ve Sakarya’nın havasını solumadığı aşikardır. Bu kişi ve kurumlar yargı önünde hesap verecektir. Sakarya Barosu olarak, bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bu şahsın gerekli cezayı alması için süreci sonuna kadar takip edeceğimizi kıymetli Sakaryalılar’ın bilgisine sunuyoruz” diye konuştu.