Sakarya sanatkârları için vefa gecesi

Paylaş:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Şubat Ayı Kültür Etkinlikleri kaldığı yerden devam ediyor. Şubat ayı kültür etkinlikleri kapsamında kültürden, sanata, eğitimden, tiyatrodan, sinemaya kadar birçok etkinliğin gerçekleştirildiği kültür etkinliği Sakaryalı Bestekârlar ile devam etti.

Şehrimizde ve ülkemizde ün kazanan kıymetli isimler Sakaryalılarla AKM’de Saat 19:00 da bir araya geldi. Sakarya Tarihi Türk Müziği Topluluğu Dinletisi tarafından kıymetli sanatkârların musikisi ile gönüller mest oldu. Gerçekleştirilen konserde Sakarya ve sanatkârları için vefa gecesi niteliği taşıdığı belirtildi.

Bestekârlar toplumun hocalardır

Sahne alan solist Kemal can Ergün, “Sakarya’daki çok kültürlülüğe değinerek şehrimizde hoşgörü zemininin oluştuğuna dikkat etti. 

Sakarya’nın tarihi geçmişini anarak, müziğe destekleri olanların hatıralarına değindi. Bestekâr toplumun hocalarıdır hatırlatmasında bulundu. Güzel sesi ve besteleri yorumlamasıyla izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Kısa bir müzik ziyafetinden sonra Neyzen Mustafa Alvan, Bestekâr Dr. Abdullah Uysal’ı alkışlarla sahneye davet etti.

Yüzyıllar öncesinden bir name bugünlere geliyor

Sahnedeki yerlerini alan değerli konuklar. Musikinin önemine değinerek, “Musiki cenabı hakkın hikmeti. Gönle hitap eden bir şeydir. Yüzyıllar öncesinden bir name bugünlere geliyor. Yüreklerimize işliyor” denilerek, kendine has ölçüsü olduğu söylendi. “Besteler nameyi söze bağlar. Türk’ü, gâvuru olmaz” diye ifade edildi

Programda, Adapazarı’nda musikiye dair yapılan çalışmalardan bahsedildi. Şehrimiz bestekârları tarafından üretilen eserler konuşulurken sanatkârlar anıldı ve “Sanat muhit meselesidir. O muhit oluşur ve ürünler ortaya çıkar” vurgusu yapıldı.

Son olarak Anadolu irfanına değinilen programda, Allah dostlarının sözlerinin halkımız tarafından yaşatılmak istendiği belirtildi. Önemli besteler seslendirilerek etkinlik son buldu. 

Sahne Sanatkârları

Prof. Dr. Ferdi Koç (UD)

Tuncay Kalabaş (Kanun)

Berat Akbaş (Keman)

İrfan Yakar (Çello)

RİTİM

Şahin Akgül, Mücahit Özcan, Emre Çileli

Burak İyisoy (Tambur)

NEY

Yunus Vural, Sıddık Çokhamur

VOKALLER

Kenan Aksoy, Enis Özensel, Tuğrul Nizamoğlu, İrfan Nizamoğlu, Berkay Kınalı Balaban, Furkan Yılmaz, Furkan Bişkin, Faruk Kaya, Mehmet Ali Genç, Ömer Erengil, Yavuz Kural ve Ramazan Kadam.

Haber: Hikmet KESERCİ / Sakarya – Adapazarı