Türkiye depremle uyandı!

Paylaş:

AFAD’ın verilerine göre Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04:17’de gerçekleşen deprem ülkenin bir çok noktasından hissedildi.

Depremin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.’’ ifadelerini kullandı. Bakan Soylu ise, ‘‘Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm orya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise yaptığı açıklamada ‘‘Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var.’’ dedi.

05.15:

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘‘Tüm arama kurtarma ekiplerimizi deprem bölgelerine sevk ettik. Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik. Hatay, Maraş, Osmaniye, G.Antep, Adıyaman bunlar daha çok etkilendiler. Depremden sonra Adana, Diyarbakır, Kilis’te bir etkinlik söz konusu. yıkılan binalar var ama diğer iller kadar etkinlik yok. Şu anda AFD’dayız ve buradan tüm sevkiyatı koordine etmeye çalışıyoruz. Bütün arama ekipleri bölgelere doğru yönleniyor.’’ ifadelerini kullandı.

05.21:

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ‘‘Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dilerim.’’ uyarısında bulundu.

05.35: TÜM BİRİMLER TEYAKKUZ HALİNDE

Depremin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

AFAD’ın verilerine göre, saat 04:17’de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti.

Deprem başta Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere bir çok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Kahramanmaraştaki deprem sonrası bölgedeki artçılar devem ediyor. AFAD’ın verilerine göre 04:26’da, 6.4 büyüklüğünde merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan ilk artçı meydana geldi. Yine Gaziantep Nurdağı’nda 04:28’de 6.6 büyüklüğünde ikinci bir artçı gerçekleşti.

Bölgede artçılar devam ederken, 04.36’da Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 6.5 büyüklüğünde, Nurdağı’nda 6.6 büyüklüğünde iki artçı daha meydana geldi.

DEPREM BÜYÜKLÜĞÜ REVİZE EDİLDİ

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bu sabah 04.17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla 7,7 olarak revize edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.