‘Ben’ değil ‘Biz’ olmak istiyoruz

Paylaş:

Sakarya Eşraf Platformu Serdivan Polatbey Sultanseki restoranda düzenlediği toplantıda AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar ile buluştu.

Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar’ı Serdivan Polatbey Sultanseki Restoran’da düzenlediği yemekli toplantıda ağırladı.

KIR: ŞEHRİMİZ İÇİN TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN YANINDAYIZ

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, platformun kuruluş amacı ve faaliyetlerini anlattı. Eşraf Platformu’nu, şehrin sorunları ve çözümlerinin takipçisi olmak amacıyla 2019 yılında kurduklarını belirten Başkan Faruk Kır, 16 ilçeden üyelerinin olduğunu ve şehir için neler yapılması ve nasıl hizmet vermek gerektiği üzerine çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Başkan Kır, “Şehrimiz için taş üstüne taş koymak isteyenlerin daima destekçisiyiz’’ diye konuştu.

ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR PLATFORM’

Toplantıda katılımcılara hitap eden Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, böyle bir toplantıda bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Eskiden ‘eşraf’ dediğimiz zaman o yörenin, bölgenin sorunları ile ilgilenen bugünkü tabirle ‘akil insanları’ idi. Bu şehrin geleceği için 16 ilçeden bir araya gelerek böyle bir platformun oluşturulmasından memnuniyet duydum.

Ben 35 yıldır bu şehirde siyaset yapıyorum ve aynı çizgide siyaset yapıyoruz. Derdimiz ülkemizin ve insanımızın refahı. Yaptığımız her işte ne olursa olsun en iyisini ortaya koyduk. Bundan sonra da şehrimizin dinamiklerini harekete geçirmek ve şehri beraber yönetmek adına ortaya koyduğumuz bu iradeye inşallah sizler de katılırsanız memnun oluruz. Şehri birlikte yönetmek, şehrin geleceğine birlikte imza atmak istiyoruz.

‘BEN’ DEĞİL ‘BİZ’ OLMAK İSTİYORUZ

Bugüne kadar çok güzel çalışmalar oldu. Deprem geçirmiş bir şehrin yeniden ayağa kalkması için tüm gücünü ortaya koyan bir irade olarak kentin hem eskisi hem yenisi ihya edilmeye çalışılmıştır.

Tabi hayat devam ediyor. Beklentiler değiştikçe her geçen gün hizmet anlayışı da değişiyor. Biz de zamanın gerekliliklerini yerine getirmek için yola çıktık. Toplumumuzun bütün kesiminde her alanda birlikte çalışmak istiyoruz. Seçim beyannamesinde tespitlerimiz ve projelerimizi ortaya koyduk. Bunları başarmak için, alınan kararları ortaya koymak için hepinizin desteğinize ihtiyacımız var. Seçimden sonra daha sık görüşmeyi, önerilerinizi ve düşünceleriniz almayı ümit ediyorum. Biz birlikte olmak, ‘ben’ değil ’biz’ olmak istiyoruz.’’

TEVER: BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ

Başkan adayı Yusuf Alemdar’ın ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ise Sakarya’nın çok hızla büyüyen, gelişen ve yapılan yatırımlarla kabına sığmayan bir il olduğunu söyledi. Gelen taleplere yetişemediklerini ifade eden Başkan Tever, şöyle konuştu;

“Bugüne kadar çok güzel hizmetlerimiz oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve Ekrem Yüce Başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek ediyorum. Her zaman onunla da istişareli, arkadaşlarımızdan ve sizlerden gelen talepler doğrultsunda yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret eden bir ekip olarak çalışmayı her zaman özümüze koyduk. Bu bir bayrak değişimidir. Şimdi Ekrem Başkanımızdan bayrağı devralacak Yusuf Alemdar Başkanımızla biz tekrar bir ekip olarak 16 ilçe belediye başkan adayımızla güzel bir çalışmayı hep birlikte ortaya koyacağız. Bunu söz olsun diye söylemiyorum. Her ne siyasi görüşten olursa olsun herkesin görüşünün çok önemli olduğunu, gerçekten bu anlamda katkı sunmak isteyen arkadaşlarımıza kapımızın sonuna kadar açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli. Sakarya bir tane biz burada hep birlikte kardeşçe, huzur içinde yaşamak için çalışıyoruz… Birinin yardımına koşmayı büyüklerimizden şiar edindik ve böyle de devam etmek istiyoruz.

‘‘BİRİNCİ GÜNDEMİMİZ ‘DEPREM’ OLMALI’’

Bundan sonra da birlikteliği daha sıkça yapabiliriz. Sakarya için neler yapabilir. sizlerin istekleri doğrultusunda elimizden neler gelir bunları konuşacağız. Çünkü bu şehrin depreme hazırlık gibi öncelikleri var. Depreme hazırlıklı hale gelmeliyiz. Maalesef kentsel dönüşüm konusunda bir noktaya gelemedik. Bizim yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu şehirde 1. gündem maddemiz yerinde kentsel dönüşüm olmalı. Bu sadece siyasetçinin altından kalkabileceği bir şey değil. Herkese görev düşüyor ve ortak bir karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum.’’

BAŞKAN TEVER’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Sakarya Eşraf Platformu’na bu birlikteliği sağladığı için teşekkür Başkan Tever, “Gayemiz, Sakarya’nın çok daha güzel noktalara gelebilmesi çok daha güzel hizmetleri vatandaşlarımızda buluşturabilmek” diye konuştu.

Program sonunda Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’e bir plaket takdim etti.

SHA / Sakarya – Serdivan

Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, toplantı sonrası hanım katılımcılara birer karanfil hediye ederek ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Bir yanıt bırak