Erdoğan: Sakarya’yı tertemiz bir anlayışla yöneteceğiz

Paylaş:

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, 31 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği basın toplantısında vizyon projelerini açıkladı. Yönetim Anlayışı, kentsel dönüşüm, Trafik ve Ulaşım, Çevre ve Yaşam, Toplum, Sağlık, Kültür, Kent Ekonomisi ana başlıkları altında projelerini paylaşan Başkan adayı Erdoğan, ‘’Sakarya’yı tertemiz bir anlayışla yöneteceğiz’’ dedi.

Yerel seçimler öncesi basın mensupları ile Adapazarı İncipark Otel’de bir araya gelen DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, Sakaryalılar’ın geleceğe güvenle bakabileceği, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşayabileceği bir kent inşa etmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Adayı Mehmet Erdoğan: “Değişim Sakarya’ya DEVA olacak”

Görsel sunum eşliğinde vizyon projelerini açıklayan Erdoğan, ‘‘Keyfi kararlar, zamanında alınmayan önlemler, plansız yatırımlar, çağın gereklerinden ve gelecek perspektifinden yoksun vizyonsuzluk, kayırmacı yönetim anlayışı ve kaynak israfı gibi pek çok sebep yüzünden Sakarya gelişmek bir yana, güncel sorunlar içinde boğulan bir kent haline geldi. Halkımızın bin bir umutla güven duyarak emanet ettiği Sakarya’da 20 yıldır keyfi yönetim sergileyen, halkın sorunlarını çözmek bir yana, çözümsüzlüğü gelenek haline getiren bir anlayış hakim. Hepimiz farkındayız ki; daha iyisini, daha güzelini ve daha fazlasını hak ediyoruz ve bunu başarabiliriz. İmkanlarımız, kaynaklarımız buna müsait. Yapacağımız tek şey bu anlayıştan, bu zihniyetten kurtulmak. Daha güçlü, daha müreffeh, daha yaşanabilir bir Sakarya için yerel seçimlerde bu değişimi sağlamak zorundayız. Değişim Sakarya’ya DEVA olacak. İnanın, güvenin’’ diye konuştu.

‘‘İNSAN ODAKLI ANLAYIŞA SAHİBİZ’’

Erdoğan projelerini açıkladığı konuşmasında, ‘‘İnsanımızın geleceğe güvenle bakabileceği, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşayabileceği bir kent inşa etmek en büyük hedefimiz. Başarıyı, kentte yaşayanların mutluluğu ile ölçen insan odaklı bir anlayışa sahibiz. Sakarya’yı ekonomik ve sosyal yönden kalkındırmak en büyük idealimiz. Kentimizde yaşayan herkesin refahından, huzurundan ve mutluluğundan sorumluyuz. Herkesin fırsatlardan eşit şekilde yararlanmasını hedefliyoruz. Bu nedenle kaynaklarımızı israf etmeden, sadece gerekli yatırımlar için ve gereği kadar kullanacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘‘RANT VE İSRAFA SON VERECEĞİZ’’

Yerel seçimlerde halkın kendilerine yetki vermesi halinde; kentin kaynaklarını Sakarya’nın öncelikleri için yerinde ve verimli kullanacaklarını ifade eden Erdoğan seçim vaatlerini şöyle sıraladı:

-Haksız kazanca ve vurguna fırsat vermeyeceğiz.

-Sistemde haksız kazanç sağlamayı mümkün kılan tüm açıkları kapatacağız.

-Yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gideceğiz; geçmiş dönemlerde yapılan iş ve işlemleri denetime açacağız.

-Kentin sahibi gibi davranmayacağız, halkın hizmetkarı olacağız. Şehri heva ve heveslerimizle değil, halkımızın kararı ve yararı doğrultusunda yöneteceğiz.

-Ortak geleceğimizi ortak akılla kuracağız.

-Şeffaf olacağız, hesap vereceğiz.

-Kente ilişkin radikal kararlarda ileri görüşlü, katılımcı demokratik bir yöntem uygulayacağız.

-Planlanan ve yürütülen hizmetlerle ilgili olarak sürekli bilgilendirme yapacağız.’’

‘‘KENTSEL DÖNÜŞÜM 5 YILDA BİTECEK’’

Hazırladıkları vizyon projelerinde Kentsel dönüşüme önem verdiklerini ve 5 yıl içerisinde kensel dönüşümü eksiksiz tamamlayacaklarını belirten Mehmet Erdoğan, “Sadece ekonomik ömrünü doldurmuş ya da hasarlı veya risk altındaki yerleşim yerlerini yıkarak yerine yenisini yapmak değildir. Sakarya’da yaşayan insanlarımızın yaşamsal risklerini ortadan kaldırırken kent ruhuna uygun bir yapılaşmayı gerekli görüyoruz. O nedenle Sakarya’yı her şeyiyle bize ait olan, bizimle yaşayan, ‘biz’e dahil bir şehire dönüştürmek temel hedefimizdir” diye konuştu.

Erdoğan, bu kapsamda kentsel yenilenme master planı çerçevesinde kurumsal paydaşların katılımı ile şehrin riskli yapı stokunu tespit ederek gerekli kentsel yenileme çalışmalarını yürüteceklerini söyledi

YEREL AFET TEHLİKESİ VE RİSK HARİTALARI

1999 öncesi yapılan 4-5 katlı binaların tümünü denetime tabi tutarak, yerel afet tehlikesi ve risk haritalarını hazırlayacaklarını belirten Erdoğan, ‘’Risk durumuna göre 5 yıl içinde kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Tüm şehir genelinde sokak ve cadde bazında tehlike arz eden, ekonomik ömrünü tamamlamış yapıları tespit edip yıkılıp yeniden yapılmasını veya yapı güçlendirmesini için azami gayret sarf edeceğiz. Her mahallede kolay ulaşılabilecek şekilde bir afet toplanma merkezi kuracağız. Her mahallede muhtarlıkla işbirliği çerçevesinde araç gereç, acil ihtiyaç depoları ve uygulama planları koordinasyonunu sağlayacağız. Kamu kurumları başta olmak üzere diğer özel yapılarda da depremin etkilerini en aza indiren sismik izolatör sisteminin kullanılması için teşvik ve destek çalışmalarında bulunacağız.

Köy yerleşimlerinde deprem, sel, orman yangını, heyelan vb. risklere ön alıcı nitelikte ‘Kırsal Yenilenme Çalışmaları’ başlatacağız. İlimizde tarihi ve kültürel mirasın afetlere karşı korunması için özel tedbirler alacağız’’ diye konuştu.

‘‘SAKARYA’YI TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ’’

Sakarya’nın sahip olduğu kaynaklar ve değerler çerçevesinde markalaşması, kentin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan adayı Mehmet Erdoğan, ‘‘Atıl kaynaklarımızın ekonomik değere dönüşmesi ve mevcut imkanlarımızın rekabet gücünün artırılması, kent ekonomisinin canlanmasına, işsizlik ve yoksulluğun önlenmesine katkı sağlayacak. Bu gerçeklikten hareketle akılcı bir strateji, planlı ve profesyonel bir anlayışla Sakarya’nın tanıtımına özel bir önem vereceğiz.

Sakarya’yı, turistik ve kültürel, ticari ve ekonomik alanlarda ayrı konseptler halinde ve hedef beklentilerine uygun olarak profesyonel bir yaklaşımla iç ve dış pazarda tanıtacağız. Bölgemizdeki ürünler ve turistik değerlerimiz ile yatırımcıları özendirecek olanaklarımızı markalaştırarak farklı mecralar ve tanıtım materyalleri yoluyla hedef pazarlarda tanıtacağız’’ dedi.

‘‘ETKİN TANITIMLA HEDEF KİTLELERE ULAŞILCAK’’

Tanıtım çalışmalarının Sakarya ve hinterlandındaki yatırım ve ticaret hacminin geliştirilmesi bakımından son derece önemli  olduğunu belitten Erdoğan, ‘‘Tanıtım hususunda yine ticaret ve sanayi odası, meslek odaları ve sivil inisiyatif ile işbirliği yapacağız. Tanıtım amacıyla yerli ve yabancı TV kanalları, sosyal mecralar, dergiler, gazeteler, dijital ortamlar, tematik WEB siteleri gibi mecraları etkin olarak kullanacak, fuar ve festivallere katılımlar sağlayarak hedef kitlelere ulaşacağız. Yerel hizmetlerimizden hemşehrilerimizin etkin bir şekilde yararlanabilmeleri ve bu hizmetlerin gerçekleştirilme gerekçelerini doğru anlayabilmelerine imkan sağlamak üzere hizmetlerimizin halk nezdinde de tanıtımını yapacağız’’ iadelerini kullandı.

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan kimdir?

DEVA Partisi Sakarya Kurucu İl Başkanı Mehmet Erdoğan, 1961 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Sakarya’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1985 yılından bu yana kendi şirketini yönetmekte. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Sakarya Birinci ve İkinci Organize Sanayi Bölgeleri’nde Kurucu Müteşebbis görevlerini üstlendi. Adapazarı Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt bırak