‘‘Kukla Atölyesi’’nde eğlenip yeteneklerini keşfediyorlar

Paylaş:

Kültür Bakanlığı geleneksel Tiyatro sanatçısı ve Unesco somut olmayan Kültürel Miras taşıyıcısı Rıdvan Pars tarafından yapılan Kukla atölyesi büyük ilgi görüyor. Atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, eğlenceli bir eğitim sürecinde hem kukla yapmayı hem de oynatmayı öğrenerek oldukça eğleniyor

100 ÇOCUKLA KUKLA ATÖLYESİ

Ali Dilmen İlkokulu öğrencileri, ‘‘Kukla Atölyesi’’nde kukla yapım ve üretiminin temel aşamalarını öğrenerek yeteneklerini sergiledi. Rıdvan Pars tarafından katılımcılara verilen temel malzemeler üzerinden kukla yapımının aşamaları gösterildi ve çocuklar çalışma süreci sonunda kendi kuklalarını yapmış olarak atölyeden ayrıldı.

100 öğrenciden oluşan kursiyerler, atölye süresince kukla yaratım ve üretiminin temel aşamalarını öğrenerek, elleriyle ve grup enerjisiyle çalışmanın keyfini deneyimledi. Atölye çalışmaları sürecinde kendi kukla dünyalarını ve yaratıcılıklarının sınırlarını keşfeden öğrenciler, oldukça eğlenceli bir deneyim yaşadı.

Kukla Atölyesi’nde çocuklara büyük bir zevkle kukla yapımı ve oynatımı eğitimi verdiklerini belirten Rıdvan Pars, atölyelerine katılan çocukların, birlikte başarmanın ve ortaya bir eser koymanın mutluluğunu yaşamalarını ve böylesine ilgili, istekli ve başarılı olmalarını görmenin kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti.

KUKLA ATÖLYELERİNİN AMACI

Kukla Atölyesi’nin amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Pars, ‘‘Katılımcılara verilecek temel malzemeler üzerinden kukla yapımının aşamaları gösterilecek ve katılımcılar çalışma süreci sonunda kendi kuklalarını yapmış olarak atölyeden ayrılacaklardır. Katılımcıların, atölye süresince kukla yaratım ve üretiminin temel aşamalarını öğrenerek, elleriyle ve grup enerjisiyle çalışmanın keyfini deneyimlemeleri ve elbette kendi kukla dünyalarını ve yaratıcılıklarının sınırlarını keşfetmeleri amaçlanmaktadır’’ diye konuştu.

HEM EĞLENDİRİYOR HEM ÖĞRETİYOR

Büyük ilgi gören ve eğlendirirken öğreten Kukla Atölyesi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Rıdvan Pars, ‘‘Tiyatromuz ve atölyelerimiz her yaş grubuna hitap ediyor. Çocuklar için bilgilendirici öğeler taşıyan senaryolardan oluşan tiyatromuzda; eğlenirken öğrenebilmelerini de hedefliyoruz. Geleneksel tiyatronun en önemli dalı olan ipli kukla gösterileri ile bir yetişkinin çocuklarına anlatmakta zorlandığı birçok konuyu 35 dakikalık Kukla Tiyatromuzda eğlendirerek anlatabiliyoruz. Gösterilerimiz; okullar, kreşler, alışveriş merkezleri, festival alanları, Ramazan etkinlikleri, kültür merkezlerine özel olarak hazırlanmaktadır. Kukla severleri yeni yetenekleri Kukla Tiyatromuz ve atölyemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

RIDVAN PARS KUKLA TİYATRO

https://www.instagram.com/ridvanparskuklatiyatro?igsh=MWhuMTZldHo0YjBjdQ%3D%3D&utm_source=qr

https://www.instagram.com/reel/C27uChjqN4Y/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/C1r30lVIXOP/?img_index=2

Bir yanıt bırak