SAKİKAD Ramazan coşkusunu basın mensuplarıyla paylaştı

Paylaş:

Cadde54 ile Serdivan AVM arasında kurduğu alışveriş çadırında çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği (SAKİKAD) düzenlediği iftar programında basın mensupları ile bir araya geldi. İftar sonrası basın mensuplarına ürün stantlarını gezdiren SAKİKAD Başkanı Nagihan Aygün, bu etkinlikle kadın girişimciler arasında kültürel alışverişi ve işbirliğini artırmayı hedefledilerini belirtti.

Sakarya’nın girişimci kadınlarına ev sahipliği yapan SAKİKAD, Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenledi. SAKİKAD’ın Kurucusu Nagihan Aygün’ün ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına, televizyon, radyo, gazete ve internet yayını yapan birçok medya mensubu katıldı. İftar öncesinde ve sonrasında, keyifli sohbetlerin yaşandığı programda, katılımcılar bir araya gelerek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı.

ÜRÜNLERİN ÇOĞU EL EMEĞİ

15 gün süre ile hizmet veren ve arefe gününe kadar açık alacak SAKİKAD alışveriş çadırında 380 girişimci kadın tarafından açılan standlarda binlerce ürün sergilendi. Ürünlerin yüzde doksan gibi büyük bir bölümünün el emeği ve göznuru ile üretildiğini belirten SAKİKAD Başkanı Nahigan Aygün, ”Alışveriş çadırımızı 150 binden fazla ziyaretçi gezdi ve ilgi oldukça yoğundu. Girişimci kadınlarımız 15 günde tahmini 50 milyon liralık satış gerçekleştirerek ev ekonomisine önemli bir katkı sağladılar” diye konuştu.

STANDLAR İLGİ ÇEKTİ

İftar sonrası basın mensuplarına standları gezdiren Başkan Aygün, SAKİKAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çadırda faaliyet gösteren birçok firmanın standı medya mensuplarının da ilgisini çekti. Takıdan giyime, hamur işlerinden özel eşyalara kadar birçok ürünün sergilendiği standları gezen basın mensupları, SAKİKAD üyelerinin emeklerini yakından görme ve deneyimleme fırsatı buldu. SAKİKAD’ın toplumla bütünleşme çabalarını ve kadın girişimcilerin önemini vurgulayan Başkan Aygün, medya mensuplarının da bu tür sosyal etkinliklere olan ilgisine teşekkür etti.

BÜYÜK BİR PROJENİN MÜJDESİ

SAKİKAD, yakında gerçekleştireceği büyük bir projenin müjdesini verdi. Uluslararası alanda da adından söz ettirmeye hazırlanan dernek, Kurban Bayramı öncesi düzenlenecek etkinlikte Azerbaycan, Kırgızistan ve Kıbrıs’tan katılımcılar yer alacak Bu etkinlikle kadın girişimciler arasında kültürel alışverişi ve işbirliğini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Aygün, SAKİKAD’ın geniş iletişim ağı, kadın girişimcilerin birbirleriyle bağlantı kurmasını ve deneyimlerini paylaşmasını kolaylaştırıyor. Derneğimiz, kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmek ve sürdürülebilir başarılar elde etmek için faaliyetlerini sürdürecek’‘ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt bırak