Türkiye-Mısır normalleşme süreci başarılı yönetildi

Paylaş:

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Türkiye ile Mısır arasında yaşanan olumlu gelişmelerin her iki ülke açısından sevindirici olduğunu belirterek, Mısır Temsilciler Meclisi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında Parlamentolar Arası Dostluk Grubu kurulmasını önemli bir adım olduğunu söyledi.

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAMALARI

Türkiye ile Mısır arasında 8 yıl sonra sıcak rüzgarlar esiyor. Kahire’de gerçekleşen görüşmelerin ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki Mısır heyetiyle Ankara’da ikinci tur görüşmeleri başladı. Ankara’da yapılan değerlendirmelerde, en önemli somut adımın; Türkiye ve Mısır’ın karşılıklı olarak büyükelçi atamaları ve 2013’ten bu yana maslahatgüzar seviyesinde yürütülen diplomatik ilişkileri normal düzeye çıkarmaları olarak görülüyor.

Sembolik öneminin yanı sıra büyükelçilerin atanması Türkiye ve Mısır arasında uzlaşılan olası bir yol haritasının daha etkin ve sorunsuz uygulanabilmesi için büyük önem taşıyor.

İKİ BAKANIN GÖRÜŞMESİ ÖNEMLİ ADIM

Mısır ile adım adım normalleşmenin iki ülke için olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Ankara görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri arasında gerçekleşecek bir görüşmenin, sürecin geldiği noktayı göstermesi açısından da önemli bir adım olacağını belirtti. 

Başkan Coşkun, “Dış İşleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu Mısır ile normalleşme sürecini çok iyi yönetmiştir. Başlatılan sürecin kalıcılığı açısından Türkiye tarafının sergilediği politikanın, her iki ülkeye olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz” dedi.