Dünya Şampiyonları Sakarya’dan çıktı!

Paylaş:

Sakarya bu kez adını İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı “1. Kıtalararası Kafes Kuşları Dünya Şampiyonası”nda duyurdu. Bu dev yarışmaya katılan Sakaryalı yetiştiricilerin kuşları Dünya Şampiyonluğu elde etti.

SAKARYA’YA BÜYÜK GURUR

Kanarya ve Muhabbet kuşları güzellik yarışmasında Sakarya’dan yarışmaya katılan Bahattin Geyve ve Cüneyt Geyve’nin Kanaryaları ile Birol Şahin, Recep Kılıç, Kadir Kınalı’nın Muhabbet Kuşları Dünya Şampiyonu oldu. Latif Özbahçeli, Mehmet Neyse ve Abdullah Batık ise 3’ncülük elde etti.

14 ülkenin 7500 kuş ile katıldığı kıtalar arası yarışmada alınan bu başarı Sakarya ve Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

DEV ORGANİZASYON

İstanbul’da bir hafta süreyle yapılan festivalde büyük bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Oğuz Özkaya, “1. Kıtalar arası 69. Com Dünya Şampiyonası’na 14 ülkeden katılım oldu. Şampiyonaya 7500 kuş katıldı. Pandemi nedeniyle katılım beklenin altındaydı ancak önümüzdeki dönemde pandemi bittiğinde daha büyük katılımların sağlanacağı organizasyonlar yapmayı hedefliyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi.

SÖKSED Başkanı Mesut Taşdemir ve dernek yönetiminden Şampiyonlar birlikteler.

SÖKSED VE SAKADER’İN BAŞARISI

Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği (SÖKSED) ile Sakarya Muhabbet Kuşu ve Kıvrık Gagalı Üreticiler Derneği (SAKADER) adına 1. Kıtalararası Kafes Kuşları Dünya Şampiyonasına katılan Sakaryalı üreticiler, jüri önünde büyük başarı göstererek kupa ve madalyalarla döndü. 

Baba oğul şampiyonlar – Bahattin Geyve ve Cüneyt Geyve, Larget cinsi kanaryaları ile Dünya 1’ncisi ve 2’ncisi oldu.

28 Kasım – 5 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen festivalde gerçekleşen heyecan dolu yarışmaya SÖKSED yönetiminden katılan Baba oğul Bahattin Geyve ile Cüneyt Geyve; yetiştirdikleri Larget cinsi kanaryaları ile Dünya 1’ncisi oldu.

Sakaryalı tecrübeli yetiştirici Birol Şahin – Show Jumbo Muhabbet Kuşu ile Dünya Birincisi oldu

Muhabbet Kuşu dalında yarışmaya SAKADER yönetiminden katılan Birol Şahin, Recep Kılıç ve Kadir Kınalı’nın Show Jumbo ırkı kuşları, renk ve duruş özellikleri ile Dünya 1’ncisi seçilerek kupa ve madalyalar aldı.

Yine Sakarya’dan bu dev yarışmaya katılan Mehmet Neyse ve Abdullah Batık ise yetiştirdikleri kuşlarla dereceye girerek Dünya 3’ncülüğü elde etti.

Dünya çapında ilk kez düzenlenen bu şampiyonaya katılan yetiştiriciler Sakarya’nın adını tüm dünyaya duyurarak büyük bir başarıya imza attı.

ŞAMPİYONLAR CANLI YAYINDA

1. Kıtalararası Kafes Kuşları Yarışması’ndan Dünya Şampiyonu olarak dönen Sakaryalı yetiştiriciler, Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği’nde buluşarak şampiyonayı değerlendirdi.

SÖKSED Başkanı Mesut Taşdemir ve dernek yönetimi ile biraraya gelen şampiyonlar, Fısıltı Haberleri’nin canlı yayınında 1. Kıtalar arası 69. Com Dünya Şampiyonası’nda yaşadıkları heyecanı paylaştı.

SÖKSED Başkanı Mesut Taşçıoğlu, Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci’ye canlı yayında röportaj verdi.

Sabahattin Birinci’nin sunduğu ve Aslı Kılıç’ın görüntülediği röportajda konuşan SÖKSED Başkanı Mesut Taşdemir, şampiyonaya nasıl hazırlandıklarını ve başarıya giden yolda hangi süreçlerden geçtiklerini anlattı. Sakarya’ya büyük gurur yaşatan şampiyonların da duygu ve düşüncelerini paylaştıkları canlı yayın programına dernek üyeleri ve kuşseverler ilgi gösterdi.

Canlı yayının video linki: https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/207887811507754

BAŞKAN TAŞDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

“1. Kıtalar arası 69. Com Dünya Şampiyonası”nda üstün başarı göstererk 1’ncilik kazanan ve dereceler elde eden tüm yetiştiricileri tebrik eden SÖKSED Başkanı Mesut Taşdemir, “Dünya şampiyonasında ilimizi başarı ile temsil ederek elde ettikleri şampiyonluk ve derecelerle hem Sakarya’ya hem Türkiye’ye büyük gurur yaşatan yetiştirici arkadaşlarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca, dereceye giremeseler de bu dev yarışmaya kuş gönderme cesareti gösteren tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. 

Önümüzdeki yıllarda yine böyle büyük organizasyonlara katılım ve başarı için hazırlanmaya tüm imkanlarımızla devam edeceğiz.

Bu yarışmanın ülkemizde yapılmasına gayret gösteren ön ayak olan Federasyon Başkanımız sayın Oğuz Özkaya’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Şampiyona böyle geçti…

SAKADER Yönetim Kurulu TKKKF Başkanı Oğuz Özkaya ile birlikte.
SAKADER Başkanı Yusuf Öztürk ve Başkan Yardımcısı Birol Şahin TKKKF Başkanı Oğuz Özkaya ile birlikte.

SHA / İstanbul – Sakarya

Şule Bayri Dünya Şampiyonu’nu konuk etti

Birol Şahin “Şule’nin Konukları”na konuştu: